auteurs

Bram Bakker

bram_800-250x300Bram Bakker (1963) studeerde geneeskunde, specialiseerde zich tot psychiater en promoveerde op paniekaanvallen. Naast zijn praktijk als psychiater is hij actief als publicist waarbij hij zijn eigen expertise combineert met die van andere deskundigen. Recente boeken van Bram Bakker verschenen bij uitgeverij Lucht zijn: ‘Blijf Beter’ en ‘Mateloos’.

Blijf beter,  Mateloos

 

Stans van der Poel

Stans-van-der-Poel-250Stans van der Poel (1955) bedenkt en ontwikkelt apparatuur die de ademhaling en hartslag in beeld brengt. Inmiddels zijn er vier producten beschikbaar: Co2ntrol, ATDS, EC-coach en EC-Watch. Stans heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van duursporters en doet zelf hele triatlons. Samen met Koen de Jong schreef ze het boek ‘Ik, Hardloper’. In 2014 bracht Stans haar nieuwste boek uit: ‘Chronische Vermoeidheid, nooit meer’.

Ik, hardloper Chronische Vermoeidheid, nooit meer

 

Meindert Inderwisch

meindert250Meindert Inderwisch (1958) studeerde Engels & Marketing en is opgeleid tot Gestalttherapeut (NVAGT). Hij heeft een eigen praktijk sinds 2001 en werkt daarnaast als workshop-trainer voor vertegenwoordigers van diverse ministeries, is coach van een aantal kopstukken uit de wereld van kunst en cultuur en counselor bij Solutions verslavingszorg. Hij schreef onder andere ‘Mateloos’.

Mateloos

Koen de Jong

Koen250_aangepast

Koen de Jong (1979) is expert op het gebied van ademhaling en sport. Hij ontwikkelde Sportrusten, een programma van 100 dagen met dagelijks een ademhalingsoefening en drie keer in de week sporten. Koen is auteur van de boeken ‘Verademing’, ‘Ik, hardloper’,’Ik, wielrenner’ en ‘Koud Kunstje’.

Verademing,  Ik, hardloper,  Ik, wielrenner, Koud Kunstje

 

Aart Vierhouten

Aart VierhoutenAart Vierhouten (1970) was veertien jaar wielren prof. Hij reed tien grote rondes waaronder drie keer de Tour de France. Vanaf 2005 geeft Aart met plezier zijn wieleranalyse op radio en tv. Aart was drie jaar KNWU Bondscoach. Thans is hij technisch manager Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team. Samen met Koen de Jong schreef hij ‘Ik, wielrenner’.

Ik, wielrenner

Boele Ytsma

boele1Boele Ytsma (1968) is ondernemer, schrijver en  theoloog. Met zijn bedrijf De Planteneter wil hij iedereen inspireren tot een plantaardige levensstijl. Via online programma’s liet Boele al duizenden mensen laten proeven aan een gezond en energiek leven op basis van groente en fruit, peulvruchten en volle granen. Boele schreef het boek ‘Ik ben een Planteneter’.

Ik ben een Planteneter

Marion Meesters

fotoMarion Meesters haalde ChiRunning naar Nederland. Ze start in 2015 een gecertificeerde opleiding voor instructeurs. In 2014 verscheen haar eerste Nederlandse boek over deze nieuwe en ontspannende manier van hardlopen, ‘de KRACHT van ChiRunning’.

de KRACHT van ChiRunning

Wouter Duinisveld

Wouter

Wouter Duinisveld is een triatleet met een donorhart. Een ‘onschuldig’ virus verwoestte zijn hart. Na een jaar balanceren op het randje van de dood kreeg hij een donorhart en daarmee een tweede kans in het leven. In juli 2014 joeg hij zijn grootste droom na: deelnemen aan de Ironman van Frankfurt. Wouter schreef het boek: ‘De hartslag van een ander, van transplantatie naar triatlon’.

De hartslag van een ander

Marjolijn van Kooten

MarjolijnMarjolijn van Kooten is een cabaretier met angst om van huis te gaan en angst voor grote groepen mensen. In therapie herontdekte ze haar grootste passie: theater en schrijven. Marjolijn volgde een theateropleiding en in 2010 won ze zilver bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. Sindsdien toert ze met haar voorstellingen langs de theaters en schreef het boek ‘Schijtluis’.

Schijtluis

William Cortvriendt

William Cortvriendt (1956) is arts met een uitgebreide ervaring in onderzoek. Hij heeft onder meer functies vervuld als medisch directeur en vice president bij drie verschillende medische bedrijven en werkte als consultant bij McKinsey & Company.

Hoe word je 100?

 

Wim de Roos

Wim de Roos 002 kopie 2Wim de Roos (1948) is dol op leren en kennis doorgeven. Hij begeleidt managers in hun werk en op cruciale momenten in hun leven. De universitaire wereld en het bedrijfsleven zijn een bron van inspiratie. Met zijn praktijk Drs Wim de Roos & Partners is hij nog steeds actief als begeleider van managers van alle leeftijden. In 2014 verscheen zijn motiverende en inspirerende boek ‘Ik, Golfer’.

Ik, Golfer

Marleen Derks

Marleen Derkslowres

Marleen Derks is psycholoog en piekertherapeut. Daarnaast is zij actief als weerbaarheidstrainer, docent en spreker. Ze opende in 2015 de eerste Piekerpoli van Nederland en schreef het zelfhulpboek ‘Nooit meer piekeren’.

 

Nooit meer piekeren

Esther Koning

esther koning website

Esther Koning is sparringpartner en running therapeut voor mensen met uiteenlopende vragen en klachten over stress, verminderde vitaliteit, burn-out en depressie. Ze zet hardlopen in om het overbelaste brein weer in balans te brengen. In 2014 schreef ze het boek ‘Renspiratie’, een inspiratiebron voor iedere hardloper.

Renspiratie

 

Bas Pronk

FOTO BAS PRONKBas Pronk is een anonieme fietser die symbool staat voor honderdduizenden mensen in Nederland: de recreatieve sporters, die in de weekenden de fietspaden, looppaden, sportvelden en zwembaden bevolken. Die elk op hun eigen niveau doelen koppelen aan hun hobby. En daarin kunnen doorslaan. Deze sporters betreden in zijn boek ‘Obsessie’ een wereld van herkenning.

Obsessie

Peter Siebesma

DSC_0013_bewerkt-1Peter Siebesma is psycholoog en was actief als directeur-bestuurder in de gezondheidszorg. Hij schreef ‘Het Derde Elftal’ vanuit de overtuiging dat mentale vaardigheden de komende decennia binnen de voetbalwereld steeds meer aandacht zullen krijgen.

Het Derde Elftal

 

!cid_088E7306-7CA0-4FEB-A942-296470E5D7BF@fritzVincent de Vries is schrijver en sport-journalist. Hij is werkzaam is voor Men’s Health, Panorama, Nieuwe Revu, Quote, Helden Magazine en de KNVB. Vincent schreef de bestseller Vechtlust, over het bizarre leven van oud-voetbalinternational en ALS-patiënt Fernando Ricksen. In 2015 verscheen Balverliefd, een boek over voetbalster Anouk Hoogendijk.

Balverliefd

kleurwebsiteGarmt van Soest werd in 1977 in Wijchen geboren. Hij verhuisde vaak, studeerde voor nerd en manager en genoot een internationale carrière in ICT en strategisch advies. Sinds zijn ALS diagnose schrijft hij stukjes, artikelen en af en toe een verwensing. Hij woont in Utrecht met vrouw Iris en dochter Zoë. Hij initieerde het ALS investeringsfonds, om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte ALS en werkt mee aan project MinE, het grootste wetenschappelijke onderzoek ter wereld naar de genetische oorzaak van ALS.

ALS dan toch

websitekleurJournalisten Marleen Janssen en Jos Goossens doen de slaapkamergeheimen van het taoïsme uit de doeken. Ze interviewen taotrainer Reinoud Eleveld, specialist in seksuele kungfu. Eerder verscheen van Marleens hand de bestseller Alleen voor vrouwen over het vallei-orgasme. Steeds meer vrouwen beheersen de technieken. Mannen mogen natuurlijk niet achterblijven.

Alleen voor Mannen

 

marleenwebsite kleurJournalisten Marleen Janssen en Jos Goossens doen de slaapkamergeheimen van het taoïsme uit de doeken. Ze interviewen taotrainer Reinoud Eleveld, specialist in seksuele kungfu. Eerder verscheen van Marleens hand de bestseller Alleen voor vrouwen over het vallei-orgasme. Steeds meer vrouwen beheersen de technieken. Mannen mogen natuurlijk niet achterblijven.

Alleen voor Mannen

 

websitekleurkleinMartin Appelo (dr. 1962) is psycholoog. Hij werkt als therapeut, supervisor, docent, trainer en onderzoeker bij verschillende instellingen. Eerder verschenen van zijn hand onder meer: Leven met een psychotische stoornis (2004), Leven met identiteitsproblemen (2006), Het gelaagde brein (2011), Een spiegel voor narcisten (2013) en Waarom veranderen (meestal) mislukt (2014).

47 redenen om niet in therapie te gaan