Als je maar wint

20,00

Als je kind aan sport doet, dan probeer je als ouder je kind bij wedstrijden en bij de training zo goed mogelijk te steunen. Maar de grens tussen stimuleren en pushen is klein, de balans tussen presteren en plezier is soms ver te zoeken.

Als je maar wint geeft een mooie inkijk in het leven van sportouders en hun sportende kinderen. Kwesties als pubergedrag, selectiebeleid, storend gedrag van andere ouders komen allemaal aan bod.

Categorie:

Meer over het boek

Als je zoon of dochter aan sport doet, dan probeer je als ouder om je kind bij wedstrijden en bij de training zo goed mogelijk te steunen. Maar de grens tussen stimuleren en pushen is klein, de balans tussen presteren en plezier is soms ver te zoeken.

Als je maar wint geeft een mooie inkijk in het leven van sportouders en hun sportende kinderen. De ervaringen van (top)sporters, talenten, ouders en coaches komen je waarschijnlijk bekend voor. Kwesties als pubergedrag, selectiebeleid, missers van scheidsrechters, storend gedrag van andere ouders, een conflict met de trainer of de club komen allemaal aan bod.

Je ontdekt waardoor je kind soms druk en spanning voelt bij wedstrijden en je krijgt tools aangereikt om hier mee om te gaan, waardoor je winst en verlies in perspectief blijft zien. Bovendien leer je hoe je het zelfvertrouwen van je kind stimuleert. Dat helpt bij het verbeteren van prestaties, maar zorgt er vooral voor dat je kind graag blijft sporten.

Over de auteur van ‘Als je maar wint’ Daniëlle van der Klein-Driesen

Drs. Daniëlle van der Klein-Driesen is SPORTPSYCHOLOOG VSPN®, docent sportpsychologie VSPN en Orthopedagoog in haar praktijk Flow Mentale Training.

Met haar team won zij de Nationale Sportinnovator Prijs voor het project Sport in Perspectief, een pedagogische methode waarbij ouders, sporters en coaches samen mentale vaardigheden op het veld, op de mat of op de baan trainen, met als doel een positieve beleving van sport.

 

‘Sport in Perspectief biedt heldere toepassingen en inzichten om tot een positief sportklimaat te komen.’

– Peter Blangé, directeur Rotterdam Topsport