Gevoelige zielen

21,99

In Gevoelsarm (2021) beschreef hij wat hem deed besluiten zijn registratie als psychiater te laten verlopen. In Oud zeer (2022) verkende hij de pijnlijke gebeurtenissen uit ons jonge leven, ook dat van hemzelf, die ons doen en laten tot op hoge leeftijd kleuren. Gevoelige zielen is het besluit van een drieluik: een persoonlijke verkenning van het oud zeer, dat zoveel zorgprofessionals zelf met zich meedragen, en waar ze maar weinig bij stilstaan. Ze zijn er eerst voor de ander, en dan pas voor zichzelf.

Categorie:

Meer over het boek

Sinds een paar jaar is Bram Bakker geen medisch specialist meer. Hij hoeft zich in zijn werk met mensen niet meer te laten leiden door bureaucratische procedures en dwingende behandelrichtlijnen.

De oud-psychiater mag zich laten zien als mens.

In Gevoelige zielen onderzoekt hij wat voor mensen er schuilgaan achter de professionele gedaante van dokter, verpleegkundige, therapeut of coach. Wat is er te vinden achter het masker van de professionele distantie?

In Gevoelsarm (2021) beschreef hij wat hem deed besluiten zijn registratie als psychiater te laten verlopen. In Oud zeer (2022) verkende hij de pijnlijke gebeurtenissen uit ons jonge leven, ook dat van hemzelf, die ons doen en laten tot op hoge leeftijd kleuren, en die de verklaring vormen van veel gezondheidsproblemen. Gevoelige zielen is het besluit van een drieluik: een persoonlijke verkenning van het oud zeer, dat zoveel zorgprofessionals zelf met zich meedragen, en waar ze maar weinig bij stilstaan. Ze zijn er eerst voor de ander, en dan pas voor zichzelf. Als we onze gezondheidszorg willen transformeren, en dat is dringend gewenst, kunnen we het beste beginnen met verandering bewerkstelligen bij de mensen die het werk doen: eerst voor jezelf zorgen, daarna voor een ander…

Over de auteur van Gevoelige zielen: Bram Bakker

Bram Bakker auteur

Bram Bakker (1963) was psychiater van 1999 tot 2021. Hij promoveerde op een onderzoek naar de behandeling van paniekaanvallen. Als publicist debuteerde hij in 2003 met ‘Te gek om los te lopen’ en sindsdien volgden vele boeken, waaronder Verademing, Runningtherapie en recentelijk Gevoelsarm en Oud zeer.

Bakker werkt momenteel als coach, hij staat in het theater en maakt podcasts. Hij is de initiatiefnemer achter de Balanskliniek, een gezondheidsplatform voor professionals en zorgzoekers.

Publiciteit Gevoelige zielen

Bram Bakker: Intuïtie & Aandacht Als Leefstijl En ‘Gevoelige Zielen’, Kukuru podcast Giel Beelen, oktober 2023.

 

Andere suggesties…