Oud zeer

Veel mensen dragen traumatische gebeurtenissen van vroeger met zich mee. Ze lijden onder het gevoelsarme klimaat waarin ze opgroeiden, de beperkte emotionele beschikbaarheid van ouders, of gebrek aan knuffels en complimenten. Ook al kan het jaren lijken dat het er niet is, ‘oud zeer’ verstopt zich in je lichaam en kan ineens tevoorschijn komen.

 

21,99

Boekengenre: psyche

Meer over Oud zeer

Over vroeger dat nog pijn doet.

Veel mensen dragen traumatische gebeurtenissen van vroeger met zich mee. En misschien nog wel meer mensen lijden onder het gevoelsarme klimaat waarin ze opgroeiden, de beperkte emotionele beschikbaarheid van hun ouders en andere naasten en een gebrek aan knuffels en complimenten.

Dit ‘oud zeer’ stak pas na mijn vijftigste flink de kop op, en dat proces veranderde mijn leven ingrijpend. Zo gaat het bij veel meer mensen: ook al kan het jaren lijken dat het er niet is, ‘oud zeer’ verstopt zich in je lichaam en kan ineens tevoorschijn komen.

Pers en publiek over Oud zeer

Recensies

 

Lezersreacties

"Dank voor het schrijven van jouw nieuwe boek ‘oud zeer’. Ik heb het in één middag uitgelezen en het heeft me een schat aan informatie en begrip gebracht. In mijn werk als schoolleider kom ik veel mensen tegen met ‘oud zeer’ en door jouw heb ik handvatten om hen beter te begrijpen en aan te sturen. Waardevol hoe je jouw eigen ‘oud zeer’ hebt gebruikt om anderen verder te helpen! Dank, dank, dank!"

- Marleen

"Dit boek verdient de aandacht. Omdat oud zeer het daglicht verdient. Over oude wonden die nog venijnig pijn kunnen doen. Maar ook het geniepige kritische stemmetje uit het verleden wat je dag kan verpesten. Het heldere theoretische kader, maar vooral echte verhalen over echte mensen zonder schone schijn. De open kwetsbaarheid waarmee Bram Bakker schrijft over hoe (zijn) oud zeer de kop op kan steken en hem gevormd heeft is levensecht in de waarste zin van het woord."

"Ik ben je boek aan het lezen, ben halverwege en ik herken en herken en herken nog meer. Het doet mij goed. En ook mooi meegenomen: leest lekker! Top dus wat mij betreft."

Voorpublicatie

Lees meer over ‘Oud zeer’, inclusief interviews en diverse columns op de website van Bram: Brambakker.com.

Over Bram Bakker

Bram Bakker (Zwolle, 1963) werd opgeleid tot psychiater in de toenmalige Valeriuskliniek in Amsterdam. Bram promoveerde in 2000 aan de Vrije Universiteit op de behandeling van paniekaanvallen. Als psychiater was hij werkzaam op zeer diverse plekken. In 2003 debuteerde hij als publicist met Te gek om los te lopen.

Sindsdien volgden vele boeken, waaronder de bestsellers Verademing en Runningtherapie. Bram is daarnaast actief in de theaters, geeft boeken en podcasts uit en is de initiatiefnemer achter de Balanskliniek.

Zie voor meer informatie zijn website Brambakker.com.