Onverwacht

21,99

(Totaal) Onverwacht kan de dood er zijn. Het ene moment doe je boodschappen voor het avondeten, het volgende zit je vol stress in het ziekenhuis. De dood kondigt zich niet altijd aan.

Hanneke van de Plassche ziet als uitvaart- en rouw-begeleider hoe mensen kunnen worden overvallen door een onverwacht overlijden. Haar boek biedt houvast door het delen van verhalen van nabestaanden en hulpverleners. Daarnaast geeft het door middel van achtergrondinformatie inzicht in het proces rondom rouw.

Categorie:

Meer over het boek

 

Achterblijven na een plots overlijden.

(Totaal) Onverwacht kan de dood er zijn.

Het ene moment doe je boodschappen voor het avondeten, het volgende zit je vol stress in het ziekenhuis. Zo lig je nog rustig te slapen, dan ineens zit je met twee agenten aan de keukentafel. De dood kondigt zich niet altijd aan.

Hanneke van de Plassche ziet als uitvaart- en rouw-begeleider hoe mensen kunnen worden overvallen door een onverwacht overlijden. Afgezien van het verdriet en het grote missen, komt er van alles op ze af. De schok, talloze vragen, de rol van hulpverleners, gevoelens van schuld en schaamte, de meningen en oordelen uit de omgeving en spanningen in de familie. Nabestaanden hebben vaak het gevoel alle regie kwijt te zijn, terwijl ze juist behoefte aan houvast hebben.

Onverwacht biedt houvast door het delen van verhalen van nabestaanden en hulpverleners. Daarnaast geeft het door middel van achtergrondinformatie inzicht in het proces rondom rouw. Onverwacht is niet alleen geschreven voor direct nabestaanden, maar juist ook voor andere mensen in hun omgeving. Als ondersteuning bij het omgaan met verdriet en pijn, afscheid nemen en het leven opnieuw vormgeven.

‘Met dit boek, en bijbehorende podcasts, vergroot Hanneke het bewustzijn van wat er op nabestaanden afkomt bij een plotseling overlijden’

Rosa Jansen, Slachtofferhulp Nederland

Over de auteur van Onverwacht

Hanneke van de Plassche auteur OnverwachtHanneke van de Plassche is uitvaart- en rouwbegeleider.

In 2018 verscheen van haar hand: Rouwe kost, een handreiking bij overlijden en rouw.

Hanneke heeft ook net een podcast serie ‘Onverwacht’ gelanceerd. In deze serie vertellen negen nabestaanden over het onverwachte overlijden van een dierbare. Over de schok, het ongeloof, de schuldgevoelens. En over hoe zij het leven hebben opgepakt na dat grote verlies.

Beluister hier de podcast:

 

Andere suggesties…

 • Cover 'Omdat we leven'

  Omdat we leven

  20,00
 • Tim Overdiek Tranen van liefde

  Tranen van liefde

  20,00
 • Dubbel verdriet is niet nodig Carolien Hovenier

  Dubbel verdriet is niet nodig

  20,00