Dubbel verdriet is niet nodig

20,00

Deze gids staat vol met dingen waar je liever niet aan denkt als je kanker hebt, maar waarmee je nu eenmaal te maken krijgt. Arts kiezen, second opinion aanvragen, doorgronden van medische dossiers, zoeken naar nieuwe behandelingen, re-integratie.

Wil je minder stress en wil je keuzes maken waar je later geen spijt van krijgt, lees dan dit boek. Want dubbel verdriet is niet nodig.

Categorie:

Meer over het boek

Deze gids staat vol met dingen waar je liever niet aan denkt als je kanker hebt, maar waarmee je nu eenmaal te maken krijgt. Arts kiezen, second opinion aanvragen, doorgronden van medische dossiers, zoeken naar nieuwe behandelingen, re-integratie, aanvragen van een uitkering wegens arbeidsongeschiktheid: dat gaat misschien nog.

Maar we gaan het ook hebben over zorgverzekeringen, uitvaart, testament, wilsbeschikkingen, stopzetten van lidmaatschappen en abonnementen, en overdragen van je verzekeringen. Hoe je al die dingen goed regelt, zodat je er minder stress van hebt, goede keuzes kunt maken en beslissingen neemt waar je achter kunt staan, zodat je er geen spijt van krijgt. Want dubbel verdriet is niet nodig.

Kanker heb je niet alleen. Deze praktische gids is ook voor je familie en vrienden geschreven, zodat ze je goed kunnen helpen.

Over de auteur Carolien Hovenier

Carolien Hovenier auteur Dubbel verdriet is niet nodig

Carolien Hovenier weet waarover ze het heeft. Sinds september 2018 heeft ze eierstokkanker, fase IV. Carolien heeft veel dingen zelf uit moeten zoeken en was daar soms dagen mee bezig. Omdat ze redacteur is, besloot ze van haar aantekeningen een gids te maken voor iedereen die kanker heeft.

‘Compact, praktisch en verhelderend. Geeft houvast.’

Dr. Annelie Vulink, internist-oncoloog

 

‘Dit compacte boek helpt je met heldere tips en informatie om wat grip op de situatie te krijgen en om samen met de arts te beslissen over je beste behandeling’

Longkanker Nederland

 

‘Dankzij de heldere tips en informatie uit deze praktische gids krijgt de patiënt weer grip op de situatie’

Olijf, netwerk van vrouwen met gynaecologische kanker