Vals Alarm

22,50

Leven met een dwangstoornis? Wat gaat er om in mensen met een dwangstoornis? Menno Oosterhoff put in dit boek niet alleen uit zijn ervaring en kennis als psychiater, maar ook uit zijn eigen belevingen als dwangpatiënt.

In Vals alarm verweeft Oosterhoff zijn eigen verhaal – hij heeft al veertig jaar een dwangstoornis – met de verhalen uit zijn praktijk. Het resultaat is een sprankelend, informatief en vaak geestig, maar steeds respectvol portret van de dwangstoornis.

Het boek is bekroond met de Antonie Kamerling Award. Zie media overzicht.

Artikelnummer: ValsAlarm Categorie: Tag:

Meer over het boek

Leven met een dwangstoornis? Wat gaat er om in mensen met een dwangstoornis? Menno Oosterhoff put in dit boek niet alleen uit zijn ervaring en kennis als psychiater, maar ook uit zijn eigen belevingen als dwangpatiënt.

De dwangstoornis is vooral bekend in de vorm van smetvrees of controledwang, maar er zijn meer, intrigerende, verschijningsvormen zoals ongewenste indringende voorstellingen over agressie of seks, permanente angst een ongeluk te veroorzaken, overgevoeligheid voor onvolledigheid en dwang om handelingen steeds opnieuw te doen.

In Vals alarm verweeft Oosterhoff zijn eigen verhaal – hij heeft al veertig jaar een dwangstoornis – met de verhalen uit zijn praktijk.

Het resultaat is een sprankelend, informatief en vaak geestig, maar steeds respectvol portret van de dwangstoornis.

Over Menno Oosterhoff

Menno Oosterhoff is (kinder- en jeugd) psychiater en werkt bij een grote GGZinstelling. Hij is initiatiefnemer van het OCD Netwerk, www.dwang.eu en schrijft columns in Medisch Contact. In 2015 kreeg Oosterhoff een eervolle vermelding bij de Psyche Mediaprijs voor de bevlogenheid waarmee hij begrip vraagt voor psychische problemen.

Bij de Mediaprijs van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie kreeg hij in 2017 een eervolle vermelding voor zijn genuanceerd en positief kritisch schrijven over de psychiatrie. Oosterhoff is getrouwd en heeft drie kinderen.

Meer over de auteur

Vals Alarm in de media

Vals Alarm wint de Antonie Kamerling Award  – 23 november 2017

Vals Alarm genomineerd voor de Antonie Kamerling Award – 26 oktober 2017

 

Blogposts over Vals Alarm

Andere suggesties…

 • Ik zie anders niks aan je

  21,99
 • Laat me gaan

  23,99
 • Ik mag niet bang zijn Sanne Winchester

  Ik mag niet bang zijn

  20,00