Omdat we leven

20,00

Palliatieve zorg voltrekt zich in het overgangsgebied van leven en dood. Zij draait maar om om één ding: zorgen voor het leven als de dood (op termijn) onvermijdelijk is. Aangezien ieder mens, elk leven anders is, kent palliatieve zorg veel verschillende vormen en nuances. Omdat we leven zet die veelzijdigheid in het licht.

Verschijnt 23 november
Artikelnummer: 9789492495938 Categorie: Tags: ,

Meer over het boek

Met een voorwoord van Manu Keirse

Palliatieve zorg voltrekt zich in het overgangsgebied van leven en dood. Zij draait maar om één ding: zorgen voor het leven als de dood (op termijn) onvermijdelijk is. Aangezien ieder mens, elk leven anders is, kent palliatieve zorg veel verschillende vormen en nuances. Omdat we leven van Christiaan Rhodius zet die veelzijdigheid in het licht.

De basis voor deze bundel zijn de blogs van Christiaan Rhodius over zijn ervaringen als arts in het hospice en het ziekenhuis. Over de ontmoetingen die hij had, de gesprekken die hij voerde. Stiltes die mochten vallen. Angst die werd geuit en zorg die kon worden verlicht. Op elk blog volgt een reflectie. Zowel professionals, vrijwilligers als nabestaanden belichten aspecten van de palliatieve zorg die hen raken. Ten slotte wordt de gelaagdheid van leven en dood voor u als lezer ook op andere manieren voelbaar: in de bundel staan QR-codes die leiden naar audiofragmenten en beeldmateriaal. Zo krijgt de palliatieve zorg volop kleur en vormt deze bundel een ode: omdat we leven met zicht op het einde.

Over de auteur

Auteur Christiaan Rhodius van 'Omdat we leven'Christiaan Rhodius (1977) werkte tijdens zijn geneeskundestudie als vrijwilliger in een hospice. Daar groeide zijn fascinatie voor palliatieve zorg en de verbondenheid tussen leven en dood. Sinds 2012 is hij als specialist ouderengeneeskunde verbonden aan Hospice Bardo in Hoofddorp. Samen met zijn vrouw en vier kinderen woont hij in Amsterdam. Omdat we leven is zijn eerste boek.