Tem je brein

21,99

Wie bepaalt wat je denkt? En wat kun je doen om meer grip te krijgen op gedachten? Wat je denkt heeft veel invloed op je dag, je gedrag en bij mekaar opgeteld je leven.

Tijd om daar dieper in te duiken.

Categorie:

Meer over het boek

De oefening lijkt zo simpel, maar bijna niemand kan het. Iedere keer als ik voor een groep sta (en dat gebeurt geregeld) neem ik twee minuten de tijd om de oefening te doen. Na twee minuten is het altijd hetzelfde liedje: nee, het is niet gelukt. Ook jij kunt het vermoedelijk niet. Ik vraag je niet om de oefening nu te doen, want niemand doet een oefening als ie de aanbiedingstekst van een boek leest, maar ik laat je graag even weten welke oefening het is:

Doe je ogen dicht en observeer je ademhaling in de denkbeeldige driehoek die begint boven je bovenlip en het gebied bestrijkt van je neusvleugels. Je hoeft je ademhaling niet te tellen, je hoeft niets te veranderen, het enige dat je hoeft te doen is je ademhaling observeren. Slechts twee minuutjes.

Waarom kan niet niemand dit? Het kan tien seconden duren, een halve minuut of een minuut, maar ergens in die twee minuten plopt er een gedachte op en ben je niet meer bezig met het observeren van je ademhaling.

Nu wordt het interessant. Want wie bepaalt welke gedachte opplopt en heb je zelf invloed op die gedachte?

Over de auteur Koen de Jong

Koen de Jong auteurKoen de Jong (1979) is eigenaar van sportrusten (zie: sportrusten.nl). Een site over ademhaling, sporten en koud douchen, met een miljoen bezoekers per jaar.

De Jong schreef Koud Kunstje (met Wim Hof), Ik, de wielrenner (met Aart Vierhouten), De Hardlooprevolutie (met Stans van der Poel), Verademing (met Bram Bakker) en Tien dagen stil.

Van zijn boeken zijn meer dan 100.000 exemplaren verkocht en zijn werk is in meer dan acht landen vertaald.

 

Publiciteit over het boek Tem je Brein van Koen de Jong

‘Maakt je brein overuren en heb je weinig rust en tijd? ‘Deze oefening maakt je de baas over je gedachten,’ Metro, 13 oktober 2023.

Boeken – Tem je brein, Boeddhistischdagblad.nl, 29 september 2023.

Andere suggesties…

 • Koud Kunstje

  16,95
 • Verademing

  20,00
 • Tien dagen stil Koen de Jong

  Tien dagen stil

  18,95