Rudy hoort er ook nog bij

20,00

Mensen met dementie schamen zich maar al te vaak voor hun hersenziekte. Ook veel dierbare naasten weten niet goed hoe ze ermee moeten omgaan.

Het grote publiek nog maar bar weinig over deze ongeneeslijke aandoening.

In ‘RUDY, hoort er ook nog bij’ laat cabaretière Manon Kroezen op een liefdevolle, humoristische, maar ook confronterende manier zien wat er zich afspeelt in de belevingswereld van iemand die lijdt aan dementie.

Uitverkocht

Categorie:

Meer over het boek

Mensen met dementie schamen zich maar al te vaak voor hun hersenziekte. Ook veel dierbare naasten weten niet goed hoe ze ermee moeten omgaan.

Hoewel het aantal mensen met dementie de komende jaren sterk zal toenemen, weet het grote publiek nog maar bar weinig over deze ongeneeslijke aandoening. En speelt de pijn zich vooral af achter gesloten deuren.

In ‘RUDY, hoort er ook nog bij’ laat cabaretière Manon Kroezen op een liefdevolle, humoristische, maar ook confronterende manier zien wat er zich afspeelt in de belevingswereld van iemand die lijdt aan dementie. En niet te vergeten, op wat voor manier de naaste omgeving ermee om gaat.

Tijdens haar werk als muzikaal begeleider, raakt Manon verwikkeld in de emotionele strijd van Rudy, een heer op leeftijd die de weg helemaal kwijt is. En dat zal haar kijk op de ziekte dementie voorgoed veranderen.

Over de auteur Manon Kroezen

Manon Kroezen (1992) is een jonge cabaretière die voorstellingen maakt over maatschappelijke thema’s, waaronder over dementie. In 2018 bereikte ze de halve finale van het Leids Cabaret Festival. Naast haar optredens werkt ze als muzikaal begeleider bij een kleinschalige dagbesteding voor mensen met dementie.

 

Rudy hoort er ook nog bij in de media

Cabaretière Manon Kroezen schrijft boek over dementie (Langs de lijn en omstreken, radio 1, 24 september 2019)

Van het boekenfront: Manon Kroezen (Zwarte Kat, 20 september 2019)

Manon kwam na haar theateropleiding in de zorg terecht (Koffietijd, 20 september)

Rudy, man met dementie, is hoofdpersoon in boek Tilburgse cabaretière (Brabants dagblad, 19 september 2019)

Rudy hoort er ook nog bij! (Radio Noord Holland, 16 september)

 

Blogposts over Rudy hoort er ook nog bij

 

Het boek verschijnt bij Uitgeverij Aarde – een imprint van Uitgeverij Lucht-  dat zich richt op non-fictie boeken over psychologie, het brein, de geest en alles wat daarmee te maken heeft.