De hart / hoofd connectie

21,99

In De hart/hoofd connectie laat cardioloog dr. Janneke Wittekoek zien dat hartschade het gevolg is van een disbalans tussen je hart en je hoofd en legt ze uit hoe emotionele stress bij vrouwen voor hartproblemen kan zorgen.

Dr. Janneke Wittekoek is cardioloog, gezondheidswetenschapper en ondernemer in de zorg. In 2013 opende zij HeartLife Klinieken in Utrecht, een expertisecentrum voor hart- en gezondheid met speciale aandacht voor preventie en het vrouwenhart.

Hoe een leven in balans voor een gezonder hart zorgt. 

Categorie:

Meer over het boek

In De hart/hoofd connectie laat cardioloog dr. Janneke Wittekoek zien dat hartschade het gevolg is van een disbalans tussen je hart en je hoofd en legt ze uit hoe emotionele stress bij vrouwen voor hartproblemen kan zorgen.

Iedereen weet dat een gezond leven in een fijne leefomgeving een sleutelrol in gezond ouder worden speelt. Maar door onze hectische 24-uurs economie wordt het steeds lastiger om hierin zelf de juiste balans te vinden. Een leven met te weinig slaap, te weinig groen, te weinig ontspanning, oorlogen en pandemieën raakt letterlijk ons hart. 

Toch is hier, ondanks dat die stress aan veel hartproblemen bijdraagt, nog weinig aandacht voor in de spreekkamer van de huisarts. Vooral het vrouwenhart is gevoelig voor de nadelen van zo’n te hectisch leven. In De hart/hoofd connectie lees je daarom wat – naast het belang van gezond eten en bewegen – de effecten van stress en emoties op je hartgezondheid zijn. Met uiteraard veel handige tips die je op weg helpen naar een leven in balans en een gezonder hart.

“Vroeger dachten we dat menselijke emoties uit ons brein voortkwamen, maar inmiddels weten we dat je hart een cruciale rol speelt in stressreacties als hartkloppingen of pijn op de borst. Chronische overbelasting van je zenuwstelsel speelt een belangrijke rol in de connectie tussen je hart en je hoofd. Ik wil vrouwen hier meer inzicht in geven om zo voor een relaxter leven met meer balans te zorgen.”

Hoe een leven in balans voor een gezonder hart zorgt

Over de auteur Janneke Wittekoek

Janneke Wittekoek auteur Het vrouwenhart werkboekDr. Janneke Wittekoek is cardioloog, gezondheidswetenschapper en ondernemer in de zorg. In 2013 opende zij HeartLife Klinieken in Utrecht, een expertisecentrum voor hart- en gezondheid met speciale aandacht voor preventie en het vrouwenhart.

Eerder schreef zij Het Vrouwenhart (2017, uitverkocht), Het Vrouwenhart – werkboek (2019), Healthy Heart (2019), Hart & Hormonen (2020), Hart & lopen (2021).

 

In de media

Andere suggesties…

 • Healthy Heart Janneke Wittekoek en Prins Marcia

  Healthy Heart

  29,95
 • Hart & Lopen

  20,00
 • Hart & Hormonen – Fit de overgang in-Janneke-Wittekoek Dorenda van Dijken

  Hart & Hormonen

  20,00