Hart & Lopen

20,00

Hart & Lopen bevat een bundeling van de leukste, meest inspirerende en leerzaamste columns op loopgebied, waarmee Janneke de lezer hoopt te inspireren om (meer) te gaan lopen of bewegen voor een betere mentale en fysieke gezondheid!

Artikelnummer: ISBN: 9789492798930 Categorie:

Meer over het boek

Of je nou een beginner of een pro bent en langzaam of hard loopt, het maakt niet uit! Hart & Lopen is geschreven voor iedereen die in beweging wil komen. Of misschien móet je wel in beweging komen omdat de arts je dat heeft geadviseerd. Cardioloog Janneke Wittekoek schrijft dagelijks hardlooprecepten voor, want hardlopen is echt het beste medicijn voor je hart. Je kunt op iedere leeftijd in beweging komen, dus ook als je de vijftig ruimschoots bent gepasseerd. En ook de allerkleinste stapjes leveren al gezondheidswinst op, of je nu een hartprobleem hebt of niet.

Hart & Lopen bevat een bundeling van de leukste, meest inspirerende en leerzaamste columns op loopgebied, waarmee Janneke de lezer hoopt te inspireren om (meer) te gaan lopen of bewegen voor een betere mentale en fysieke gezondheid!

  • inclusief heel veel looptips.
  • uitleg wat hardlopen met je immuunsysteem kan doen.
  • alles over de mentale voordelen van beweging.
  • volop hardloopschema’s: van beginners tot gevorderden.
  • tips ter voorbereiding op je eerste marathon.

 

Over de auteur van Hart & Lopen, Janneke Wittekoek

Cardioloog Janneke Wittekoek hart & lopenJanneke Wittekoek (51) is zelf tien jaar geleden begonnen met hardlopen: “Ik vond het vreselijk in het begin. Ook ik moest meer gaan bewegen, maar had weinig tijd en geen zin in de sportschool. Ik trok de stoute sportschoenen aan en ben gewoon begonnen, de straat uit en weer terug. Maar de gezondheidseffecten bleken enorm en bijna verslavend te zijn. Het hardloopvirus heeft ertoe geleid dat ik twee keer de New York Marathon heb uitgelopen en columnist bij het hardloopblad RunningNl ben geworden”.

Recensies

‘Geen beter medicijn voor hart en brein dan bewegen. Daarom komt dit prachtige en informatieve boek van dr. Janneke als geroepen! Verplicht leesvoer!’. – prof. Leo Hofstra en prof. Erik Scherder – auteurs Hart voor je brein!

 

‘Janneke wist mij te motiveren om mijn leefstijl drastisch te veranderen. In het begin was het zwaar, maar ik kreeg iedere week meer energie. Ik ben 76 jaar, maar ik heb de fysieke leeftijd van een zestigjarige!’. – Gerrit Roskam – patiënt HeartLife en hardloper

 

‘Een boek om voor het slapen gaan te lezen en dan onder je kussen te leggen als een talisman voor gezonder leven en beter hardlopen!’ – Abdelkader Benali – schrijver van onder andere Marathonloper, Zandloper en Bruiloft aan zee

 

‘Ik loop nu tien jaar hard, daardoor voel ik mij fitter, energieker, zelfverzekerder en heb ik minder medicijnen voor mijn bloeddruk nodig. Het boek staat vol met tips, medische info en leuke columns. Heerlijk enthousiast geschreven, waardoor je meteen wilt starten met rennen!’. – Kitty van Kleef – medewerker Hartstichting en hardloper