Hart & Hormonen

20,00

Waarom is het zo belangrijk om fit de overgang in te gaan en hier al rond je 40e mee te beginnen? Waar moet je op letten om gezond ouder te worden? Wat is de relatie tussen overgangsklachten en hart- en vaatziekten?

Gynaecoloog Dorenda van Dijken en cardioloog Janneke Wittekoek geven in Hart & Hormonen – Fit de overgang in antwoord op deze vragen.

Categorie:

Meer over het boek

Waarom is het zo belangrijk om fit de overgang in te gaan en hier al rond je 40e mee te beginnen? Waar moet je op letten om gezond ouder te worden? Wat is de relatie tussen overgangsklachten en hart- en vaatziekten?  Wat zijn je risicofactoren en hoe verander je ze? Waarom wel of juist niet starten met hormoontherapie?

Gynaecoloog Dorenda van Dijken en cardioloog Janneke Wittekoek geven in Hart & Hormonen – Fit de overgang in antwoord op deze vragen.

Hormonen spelen een ongelooflijk belangrijke rol in het leven van de vrouw. In de vruchtbare jaren beschermen ze ons hart, ons vaatstelsel en onze botten. Maar wanneer we halverwege de veertig zijn dan beginnen de hormoonspiegels langzaam te dalen. De bescherming wordt zo een stuk minder. En dit zorgt vaak ook nog voor vervelende klachten op lichamelijk, psychisch en emotioneel vlak.

Als daarna de oestrogeen- en progesteronproductie verder daalt dan kun je ook overgangsklachten krijgen, met kwalen als opvliegers, depressie, vaginale droogte, slapeloosheid en vermoeidheid. En zoals iedereen begrijpt, hebben dit soort heftige klachten veel invloed op de kwaliteit van je leven. Maar dit beïnvloedt ook je levensverwachting ten aanzien van chronische ziekten van ons hart, onze vaten en onze botten.

Gelukkig zien we dat een gezonde leefstijl, met een accent op bewegen, deze klachten  positief beïnvloedt. Dus er is volop hoop!

In dit boek willen Dorenda van Dijken en Janneke Wittekoek vrouwen bewust maken van hun lijf en gezondheid, en vooral van wat ze daar zélf aan kunnen doen als ze ouder gaan worden. En begin nou niet pas met een meer gezonde leefstijl op je vijftigste, maar juist éérder. In Hart & Hormonen – Fit de overgang in lees je alles over wat je vanaf je veertigste al kan doen om zo fit mogelijk deze latere periode in te gaan, en zo gezond ouder te worden.

Meer over de auteurs van Hart & Hormonen

Janneke Wittekoek

Wittekoek voltooide haar specialisatie tot cardioloog in 2008 en begon vervolgens een carrière als ondernemer in de zorg. In 2013 opende ze een expertisecentrum voor hart en gezondheid, gespecialiseerd in zowel behandeling als preventie van hart- en vaatziekten, met daarbij speciale aandacht voor vrouwen.

Ze was te zien als deskundige in de televisieprogramma’s: Over dokters, Hoe word ik 100, Bizarre eters, Je lijf je leven en Galileo.

Ze schreef Het vrouwenhart en het Vrouwenhart werkboek.

 

Dorenda van Dijken

Dorenda is ruim dertig jaar werkzaam als gynaecoloog en verbonden aan het OLVG West in Amsterdam. Ze is tevens docent en voorzitter van de Dutch Menopause Society.

 

 

 

Bronnenlijst

Bronnenlijst Hart & Hormonen

Andere suggesties…

 • Hart & Lopen

  20,00
 • Het vrouwenhart werkboek Janneke Wittekoek

  Het vrouwenhart – werkboek

  20,00
 • Healthy Heart Janneke Wittekoek en Prins Marcia

  Healthy Heart

  29,95