Ben je bezopen?

20,00

Fimme Bakker was nog jong toen hij verslaafd raakte. Pas na een verblijf in een verslavingskliniek vond Fimme met vallen en opstaan de weg omhoog.

Als chauffeur van een bekende cabaretier die ook met drank en drugs worstelde, leerde hij het theater van binnenuit kennen en vond hij zijn professionele passie. In 2023 won Fimme het Groninger Studenten Cabaret Festival (GSCF).

Dat zijn vader Bram Bakker als psychiater gespecialiseerd was in verslaving kan in dit persoonlijke en aangrijpende verhaal geen toeval zijn.

In Ben je bezopen? schetst Fimme zijn eigen perspectief op verslaving en steekt hij verslaafden en de naasten van verslaafden een hart onder de riem.

Categorie:

Meer over het boek

‘Je kunt ook eerst verslaafd raken en pas daarna cabaretier worden,’ grapt hij er zelf over. Fimme Bakker was nog jong toen hij verslaafd raakte. Pas na een verblijf in een verslavingskliniek vond Fimme met vallen en opstaan de weg omhoog.

Als chauffeur van een bekende cabaretier die ook met drank en drugs worstelde, leerde hij het theater van binnenuit kennen. Zo vond hij zijn professionele passie, die hem na het voltooien van een opleiding aan de Koningstheateracademie tot een van de grootste cabarettalenten van ons land maakt. In 2023 won Fimme Bakker het Groninger Studenten Cabaret Festival (GSCF), waarmee hij in de voetsporen trad van onder andere Jochem Myjer en Theo Maassen.

Dat zijn vader Bram Bakker als psychiater gespecialiseerd was in verslaving kan in dit persoonlijke en aangrijpende verhaal geen toeval zijn. In Ben je bezopen? schetst Fimme zijn eigen perspectief op verslaving en steekt hij verslaafden en de naasten van verslaafden een hart onder de riem.

In het gelijknamige theaterprogramma Ben je bezopen? vormt vader Bram het voorprogramma, waar hij voor dit boek van zijn verslaafde zoon heel toepasselijk de op het verleden reflecterende epiloog schreef.

‘Dompel je onder in dit ervaringsverhaal, om er vervolgens wijzer en wakkerder uit te komen en toch even stil te staan bij het eventuele volgende drankje, pilletje of vluchtpoging in je leven.’

– René van Collem

‘De inzichten die Fimme met ons deelt, kreeg ik pas veel later in mijn verslaafde leven aangereikt. Hopelijk gaat het ons beide lukken om geen slaaf meer te worden van drank of drugs. En helpt dit boek ook jou, de lezer.’

– Wim Kieft

 

Fimme Bakker auteur Ben je bezopenFimme Bakker (1994) kwam er op de universiteit achter dat de schoolbanken niks voor hem waren. Hij werd chauffeur en later tourmanager van cabaretier Javier Guzman. Fimme werd verliefd op het vak, begon op te treden en meldde zich aan voor de Koningstheateracademie in ’s Hertogenbosch. Juni 2022 studeerde hij af met de voorstelling Duurloop, die werd geregisseerd door Minou Bosua, Martijn Bouwman en Pieter Bouwman.

Momenteel treedt Fimme door het hele land op en helpt hij medeverslaafden om te herstellen. Sinds oktober 2023 tourt Fimme samen met zijn vader Bram Bakker door het land met Ben je Bezopen?, de eerste avondvullende voorstelling van Bakker & Bakker.

Zie Fimme’s website.

Publiciteit

 

Andere suggesties…

 • Depressie de dwangmatige denkziekte

  Depressie, de dwangmatige denkziekte

  21,99
 • Leren doseren Bram Bakker

  Leren doseren

  12,50
 • Oud zeer Bram Bakker

  Oud zeer

  21,99