Het handboek bij kanker

23,99

Kanker is over het algemeen een van de meest angstaanjagende diagnosen die een mens kan krijgen. Maar ondanks dat onze medische wetenschap tot de beste ter wereld behoort en behandelingen als bestraling en chemotherapie in Nederland en België goed geregeld zijn, wordt vaak een zeer belangrijk onderdeel van de behandeling gemist: de aanpassing van bepaalde onderdelen van je leefstijl.

Artikelnummer: 978 94 92495 95 2 Categorie: Tags: , ,

Meer over het boek

Kanker is over het algemeen een van de meest angstaanjagende diagnosen die een mens kan krijgen. Maar ondanks dat onze medische wetenschap tot de beste ter wereld behoort en behandelingen als bestraling en chemotherapie in Nederland en België goed geregeld zijn, wordt vaak een zeer belangrijk onderdeel van de behandeling gemist: de aanpassing van bepaalde onderdelen van je leefstijl. In Het handboek bij kanker geeft William Cortvriendt praktische handvatten en begeleiding voor het gericht aanpassen van onze leefstijl.

In toenemende mate zijn kankerspecialisten het erover eens dat een optimale behandeling van kanker slechts compleet en optimaal is met een gerichte aanpak van je leefstijl. Steeds meer onderzoeken laten zien dat maatregelen zoals beïnvloeding van je stressniveau, de mate waarin we bewegen, de hoeveelheid en kwaliteit van je slaap en het gericht aanpakken van onderdelen van je voeding niet alleen de kwaliteit van leven bij kanker sterk kunnen verbeteren, maar ook je kans op overleving. En in sommige gevallen zelfs genezing.

Met bijdragen van Fabio D’Agata, Carolien Hovenier, Koen de Jong, Aline Kruit, Bjarne Timonen en Ines Von Rosenstiel.

Het handboek bij kanker onder redactie van William Cortvriendt

William Cortvriendt (1956) heeft na het afronden van zijn artsenstudie bij verschillende medische organisaties directiefuncties vervuld. Ook werkte hij als consultant bij McKinsey & Company en werd een veelgevraagd adviseur. Hij is tevens auteur van diverse bestellers over de relatie tussen leefstijl, gezondheid en ziekte, zoals zijn boek Kankervrij (2020).

 

Andere suggesties…