William Cortvriendt

Voor- & achternaam 

William Cortvriendt

Geboortejaar

1956

Woonplaats 

Malta

Beroep & specialisme 

Arts en auteur

Titels boeken

  • Hoe word je 100?
  • Maak je niet dik
  • Hoe word je 100? – Het Actieboek.
  • Hoe word je 100? – Het Kookboek.
  • Lichter
  • Kankervrij
  • Het handboek bij kanker

Uitgegeven bij andere uitgevers:

  • Living a Century or more
  • Total Health Reset

Onderwerp van het boek

Gedurende zijn loopbaan heeft hij zich bezig gehouden met een breed scala aan activiteiten met een gemeenschappelijk thema, namelijk de curatieve gezondheidszorg. Echter, het genezen van aandoeningen en ziektes die al aanwezig zijn en zijn opgetreden als gevolg van verkeerde leefstijl of gewoontes in het verleden is gewoonlijk niet de beste manier om deze aan te pakken. Zoals bij eigenlijk alle problemen ligt de beste oplossing in het aanpakken van de onderliggende oorzaken.

De beste gezondheidszorg is dus het voorkomen dat je ziek wordt en wanneer je reeds ziek bent; de oorzaken van die ziekte weg te nemen. De wetenschap die duidelijk maakt hoe we dat moeten doen is intussen voorhanden en William doet zijn best om die op een zo interessant mogelijke manier duidelijk te maken aan zowel artsen als aan het algemene publiek

Geef een korte omschrijving van jezelf

“Mijn interesse is geleidelijk aan verschoven naar de preventieve gezondheidszorg en het onderzoek naar wat nu de echte oorzaken zijn van het snel toenemende aantal mensen met één of meerdere chronisch ziektes. Dit heeft geleid tot diverse activiteiten zoals het schrijven van columns, boeken, het geven van lezingen en het maken van de tv serie Hoe word ik 100.

In deze tv serie die in totaal 6 miljoen maal is bekeken heb ik de uitdaging aangenomen om personen die leden aan chronische aandoeningen zoals hart- en vaatziektes, diabetes en obesitas te behandelen met aanpassingen in hun leefstijl waarbij de nadruk lag op verandering van voeding en het minimaal een half uur bewegen met matige intensiteit. De resultaten waren spectaculair! De deelnemers verloren snel overgewicht, hun gezondheid verbeterde en hun medicaties konden worden afgebouwd en vaak zelfs gestaakt.”

“Mijn interesse is geleidelijk aan verschoven naar de preventieve gezondheidszorg en het onderzoek naar wat nu de echte oorzaken zijn van het snel toenemende aantal mensen met één of meerdere chronisch ziektes”

Meer informatie

Op de website Hoe word je 100 is van alles te vinden over de boeken van William: zijn columns, recepten (deels uit het kookboek), informatie over de televisieserie (terug te kijken) en updates over de deelnemers.