Hoe word je 100?

25,00

Hoe word je 100? vertelt in duidelijke alledaagse taal de wetenschappelijke feiten over hoe we gezond en jong blijven en daardoor bijzonder lang kunnen leven. De Nederlandse arts William Cortvriendt trekt opmerkelijke conclusies op basis van zijn jarenlange wetenschappelijke ontdekkingsreis naar de relatie tussen leefstijl en gezond oud worden.

Zo zouden bepaalde multivitaminen en antioxidanten juist schade berokkenen aan onze gezondheid, dikke mensen helemaal geen veelvraten zijn, diëten met beperkte calorie inname uiteindelijk leiden tot gewichtstoename en de maaltijden van fastfood ketens even ongezond zijn als die van veel restaurants.

Artikelnummer: hoewordje100 Categorie: Tags: ,

Meer over het boek

Het boek Hoe word je 100? vertelt in duidelijke alledaagse taal de wetenschappelijke feiten over hoe we gezond en jong blijven en daardoor bijzonder lang kunnen leven. De Nederlandse arts William Cortvriendt trekt opmerkelijke conclusies op basis van zijn jarenlange wetenschappelijke ontdekkingsreis naar de relatie tussen leefstijl en gezond oud worden.

Zo zouden bepaalde multivitaminen en antioxidanten juist schade berokkenen aan onze gezondheid, dikke mensen helemaal geen veelvraten zijn, diëten met beperkte calorie inname uiteindelijk leiden tot gewichtstoename en de maaltijden van fastfood ketens even ongezond zijn als die van veel restaurants.

Volgens de Nederlandse arts kunnen veel meer mensen gezond 100 worden, door een aantal betrekkelijk simpele aanpassingen in levensstijl.

Cortvriendt baseert zijn conclusies op resultaten van recente onderzoeken die wereldwijd zijn uitgevoerd door de beste onderzoekers en gepubliceerd in de meest vooraanstaande medische en wetenschappelijk tijdschriften.

“Je hoeft geen gezondheidsfreak te zijn. Maar de oplossing is ook niet te vinden in één specifieke handeling zoals veel hypes ons laten geloven.

Het zijn vele kleine aanpassingen in leefstijl die het verschil maken. Niet alleen meer bewegen, maar bijvoorbeeld ook eten van meer vetten en minder koolhydraten, vermijden van frisdranken en kant-en-klaarmaaltijden en streven naar een optimaal lichaamsgewicht zorgen voor een verlengde levensduur”.

Het voorwoord van ‘Hoe word je 100?’ is geschreven door Kris Verburgh, auteur van het boek ‘De Voedselzandloper’.

Vorig jaar werd de Engelstalige versie ‘Living a century or more’ gelanceerd in de Verenigde Staten. Daar staat het boek in de bestseller top 5.

Meer over de auteur van Hoe word je 100 William Cortvriendt

William Cortvriendt (1956) is arts met een uitgebreide ervaring in onderzoek. Hij heeft onder meer functies vervuld als medisch directeur en vice president bij drie verschillende medische bedrijven en werkte als consultant bij McKinsey & Company.

Lees hier meer over William

Lees meer over het gedachtegoed van William op de speciale website Hoe word je 100.

Reacties op het boek

Vanuit mijn cardiologie praktijk weet ik dat gezonde keuzes in levensstijl de kwaliteit en duur van ons leven doen toenemen. William Cortvriendt maakt de huidige stand van de wetenschap hierover toegankelijk met dit zeer aan te bevelen boek.

Dr. David G. Thoele, cardioloog, Advocate Children’s Hospital, Chicago, VS

 

William Cortvriendt is er in geslaagd om vanuit actuele wetenschappelijke kennis een consistent verhaal te schrijven dat iedere lezer aan het denken zet hoe men zelf kan bijdragen aan de eigen gezondheid door middel van kleine en grote aanpassingen in voedselgebruik en levensstijl.

Prof. Dr. Johan Sanders, emeritus hoogleraar Wageningen Universiteit

 

 

Andere suggesties…