Hoe word je 100? kookboek

29,95

De Nederlandse arts William Cortvriend en kok Prins van den Bergh zorgen met Hoe word je 100? Het kookboek voor een verandering in oeroude Nederlandse voedingsgewoonten die zullen leiden tot een drastische afname van bestaande welvaartziektes zoals diabetes, obesitas en hoge bloeddruk.

Uitverkocht

Categorie:

Meer over het boek

Langer en gezonder leven en ook nog lekker eten? Het kan! We realiseren ons vaak te weinig hoe krachtig voeding kan zijn om onze gezondheid te verbeteren en onze levensduur te verlengen.

Prins van den Bergh en William Cortvriendt zorgen met Hoe word je 100? Het kookboek voor een doorbraak.

Het kookboek bevat gemakkelijke recepten met natuurlijke ingrediënten en dat levert heerlijke gerechten op. De overtollige kilo’s vliegen eraf, de bloeddruk daalt, de vetten en het cholesterol in het bloed verbeteren en bestaande medicatie kan worden afgebouwd. De conditie en het energieniveau verbeteren, maar bovenal: je voelt je weer gezond.

William Cortvriendt stelde het kookboek samen op basis van zijn jarenlange wetenschappelijke ontdekkingsreis naar de relatie tussen voeding en gezond oud worden. Zijn conclusies baseert hij op resultaten van recente onderzoeken die wereldwijd zijn uitgevoerd door de beste onderzoekers en gepubliceerd in de meest vooraanstaande medische en wetenschappelijke tijdschriften.

In zijn eerdere bestsellers toonde William Cortvriendt aan dat door een gezonde levensstijl aandoeningen zoals obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes niet alleen voorkómen kunnen worden maar ook spectaculair verbeteren.

In vier maanden tijd raakte ik 30 kilo overgewicht kwijt en mijn voorheen te hoge bloeddruk werd weer normaal, mijn cholesterol verbeterde en mijn maagklachten en diabetes verdwenen. Het nieuwe eten is bovendien erg lekker en ik heb helemaal geen behoefte meer aan mijn oude voeding. Ik voel me fantastisch!

– John van der Heiden (John is in de televisieserie Hoe word ik 100? van omroep Max – door William en Prins begeleid)

Zie ook de aparte website Hoe wordt je 100?

Meer over de auteur William Cortvriendt

William Cortvriendt (1956) heeft na het afronden van zijn artsenstudie bij verschillende medische organisaties directiefuncties vervuld. Ook werkte hij als consultant bij McKinsey & Company en werd een veelgevraagd adviseur.

Hij is auteur van diverse bestsellers over de relatie tussen leefstijl, gezondheid en ziekte waaronder ‘Hoe word je 100’ en ‘Lichter’.

In 2016 schokte hij de medische wereld door in de zes miljoen keer bekeken televisieserie Hoe word ik 100 aan te tonen dat de voordelen van de door hem geadviseerde gezonde leefstijl niet alleen theoretisch zijn. De deelnemers van de televisieserie – die allen leden aan ernstige gevolgen en complicaties van diverse chronische welvaartsziekten zoals diabetes en hart- en vaatziekten – herstelden binnen vijf maanden en voelden zich weer gezond.

De veranderingen in leefstijl zorgden er bovendien voor dat de participanten in hoog tempo overgewicht verloren. In Kankervrij wordt duidelijk uitgelegd wat kanker is, hoe het ontstaat, hoe we het in de meeste gevallen kunnen voorkomen, en wat we zelf kunnen bijdragen aan onze eigen strijd om kanker te overleven.

William is getrouwd en heeft drie volwassen kinderen. Hij woont en werkt in de Verenigde Staten, Spanje en Malta.

Meer over William Cortvriendt

Meer over de kok Prins van den Bergh

Prins van den Bergh (1984) is kok en haar specialisatie en grote passie is ‘voeding als medicijn’. Zo is Prins ervaren en vaste kok van de stichting Voeding Leeft voor de Keer- Diabetes2-Om-groepsprogramma’s.

Ze heeft samen met William Cortvriendt de menu’s en recepten voor dit boek ontwikkeld. Prins heeft landelijke bekendheid gekregen door haar optredens als tv-kok in 24Kitchen en Het Familiediner.