Ik ben geen man!

23,99

Ik ben geen man! laat zien waarom legio vrouwen nog altijd in medisch niemandsland ronddolen. Dit boek is een pleidooi voor meer persoonlijke geneeskunde en beter wetenschappelijk onderzoek naar man-vrouwverschillen in de zorg. Ik ben geen man! is een aanrader voor elke hulpverlener en een bemoedigend en inspirerend voorbeeld voor vrouwen die in onze gezondheidszorg zijn verdwaald: geef nooit op!

Artikelnummer: 978 94 92798 99 2 Categorie: Tags: , ,

Meer over het boek

Mirjam Kaijer schreef het boek ‘Ik ben geen man!’ over man-vrouwverschillen in de zorg.

Waarom zijn er zoveel vrouwen met onverklaarde gezondheidsklachten?

Het sluipt erin, als een dief in de nacht… Steeds vaker denk je: “Klopt dit wel? Ik heb een leuk leven en ben niet doodziek, maar mijn lijf doet raar”. En dan zet je de volgende stap, je gaat de medische molen in. Welkom in de wondere wereld van de onbegrepen vrouwenklachten!

Na de onthutsende hoeveelheid reacties op haar rubriek Diagnose in de krant gaat Mirjam op zoek naar antwoorden op de vraag hoe het komt dat er zoveel vrouwen met onbegrepen gezondheidsklachten rondlopen. Klachten die worden afgedaan als de overgang, burn-out, fybromyalgie, het chronisch vermoeidheidssyndroom of gewoonweg met de conclusie: ‘Het zit tussen je oren’. Hoe kan het bestaan dat ruim 75 procent van de patiënten met schildklierafwijkingen, reuma en andere autoimmuunziekten vrouw is en dat men nog altijd niet weet hoe dat komt? Het antwoord is schokkend!

“Verplicht leesvoer voor iedere vrouw (en hulpverlener)!”

Dr. Janneke Wittekoek, cardioloog

‘Ik ben geen man!’ laat zien waarom legio vrouwen nog altijd in medisch niemandsland ronddolen. Dit boek is een pleidooi voor meer persoonlijke geneeskunde en beter wetenschappelijk onderzoek naar man-vrouwverschillen in de zorg. ‘Ik ben geen man!’ is een aanrader voor elke hulpverlener en een bemoedigend en inspirerend voorbeeld voor vrouwen die in onze gezondheidszorg zijn verdwaald: geef nooit op!

Over de auteur Mirjam Kaijer

Mirjam Kaijer, auteur van Ik ben geen man!Mirjam Kaijer, journalist, columnist en oud-verpleegkundige, schrijft op luchtige maar treffende wijze over haar zoektocht naar een diagnose; over de bureaucratie, de hiaten in ons zorgsysteem, de korte consulten en de foute conclusies.

Ze vertelt hoe jaren later een onverwachte diagnose – en een operatie in Amerika – haar uiteindelijk op het juiste pad brengt.

Meer over Mirjam Kaijer (haar website).

Publiciteit

 

 

Andere suggesties…

 • Het vrouwenhart werkboek Janneke Wittekoek

  Het vrouwenhart – werkboek

  20,00
 • De overgang van top tot teen

  Overgang van top tot teen

  24,99
 • Aanbieding!

  Blijf beter!

  10,00