ADHD: Macht en Misverstanden

21,99

Er bestaan veel misverstanden over ADHD (Aandachtstekortstoornis met Hyperactiviteit). Ruim tien jaar geleden, in 2012, deed het boek ‘Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen‘ veel stof opwaaien.

In deze nieuwe volledig geactualiseerde herdruk met twee nieuwe hoofdstukken geeft hoogleraar Orthopedagogiek Laura Batstra een helder overzicht van de huidige stand van zaken betreffende ADHD, macht en misverstanden.

Artikelnummer: ADHD Categorie: Tag:

Meer over het boek

Ruim tien jaar geleden, in 2012, deed het boek ‘Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen‘ veel stof opwaaien.

Laura Batstra schreef dit boek vanuit grote zorgen over het gemak waarmee kinderpsychiatrische classificaties en medicijnen uitgedeeld werden. In het psychiatrisch centrum waar ze werkte was geen ruimte voor kritiek op dit beleid, reden voor Batstra om ontslag te nemen. Tegen de heersende hersenmode in, beargumenteerde ze dat het beeld van ADHD als hersenziekte simplistisch en achterhaald was, en ten onrechte in stand werd gehouden door partijen die daar belang bij hadden. Batstra bepleitte een kindvriendelijke aanpak van druk, dwars en dromerig gedrag, die onnodige ADHD-classificaties voorkomt.

Sinds 2012 is de ADHD-wereld voortdurend in beweging. Daarom verscheen in 2017 een grondig herziene en aangevulde update van Hoe voorkom je ADHD? onder de nieuwe titel ADHD: macht en misverstanden. Nu, zes jaar later, is er weer veel veranderd. Sommige invloedrijke ADHD-adepten van weleer zijn honderdtachtig graden gedraaid in hun visie, terwijl anderen vasthouden aan oude hersenmythes. In deze nieuwe volledig geactualiseerde herdruk met twee nieuwe hoofdstukken geeft Batstra een helder overzicht van de huidige stand van zaken betreffende ADHD, macht en misverstanden.

Laura Batstra

Prof. dr. Laura Batstra (1973) is afgestudeerd als psycholoog en gepromoveerd in de Medische Wetenschappen. Ze is moeder van zes kinderen en hoogleraar Orthopedagogiek bij de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Vanuit haar leerstoel doet ze onderzoek naar medicalisering en manieren om dit fenomeen te bestrijden.

Publiciteit

ADHD Macht en Misverstanden Laura Batstra interview

 

Andere suggesties…

 • dsmmeisjes boek Het mens achter de labels

  Het mens achter de labels

  18,50
 • Ik moet toch ook mijn klootzakje kwijt Meta Herman de Groot

  Ik moet toch ook mijn klootzakje kwijt

  21,99
 • Gelukkig opvoeden doe je zo van Eugenie Suer

  Gelukkig opvoeden doe je zo

  21,99