Abdi Nageeye

20,00

Atleet Abdi Nageeye (Mogadishu, 1989) is de koning van de lange afstand in Nederland. Nadat hij op jonge leeftijd terechtkwam in Den Helder, volgde een wonderlijke en bij vlagen levensgevaarlijke reis die hem in Syrië, Somalië en Ethiopië bracht, voordat hij als tiener op eigen kracht terugkeerde in Nederland en de liefde voor het hardlopen ontdekte.

 

Artikelnummer: Abdi Categorie:

Meer over het boek

Atleet Abdi Nageeye (Mogadishu, 1989) zorgde tijdens de Olympische Spelen in Japan voor een daverende verrassing door voor Nederland de zilveren medaille te winnen op de marathon. De beelden van zijn eindsprint, waarbij hij zijn goede vriend Bashir Abdi aan brons hielp, gingen de wereld over. Aan deze prestatie ging een bijzonder verhaal vooraf.

Nadat Nageeye op jonge leeftijd in Den Helder terechtkwam, volgde een wonderlijke en bij vlagen levensgevaarlijke reis die hem in Syrië, Somalië en Ethiopië bracht, voordat hij als tiener op eigen kracht terugkeerde in Nederland. Daar ontdekte hij de liefde voor hardlopen. Inmiddels is Nageeye houder van het Nederlands record op de marathon en maakt hij samen met wereldtoppers als Eliud Kipchoge en Kenenisa Bekele deel uit van het NN Running Team.

André van Kats (1984) volgde de verrichtingen van Abdi Nageeye meer dan een jaar lang op de voet, reisde met hem mee naar Boston, Eldoret (Kenia) en Berlijn en sprak uitgebreid met de atleet over zijn veelbewogen jeugd. Dit boek geeft een inkijk in het bijzondere bestaan van Nederlands beste langeafstandsloper en een blik achter de schermen van een van de koningsklassen van de atletiek. Bovenal is het een verhaal over een zoektocht naar een betere toekomst van een atleet zonder grenzen, die vastberaden zijn eigen weg kiest. In deze geactualiseerde versie is tevens een uitgebreide terugblik te lezen op het olympische succes en de lange weg er naartoe.

Met een voorwoord door Eliud Kipchoge (tweevoudig olympisch kampioen en wereldrecordhouder op de marathon) en nawoord door Bashir Abdi.

Over de auteur

Van André van Kats (1984) verscheen eerder het boek BOSKAMP – Leven met Feyenoord, dat werd onderscheiden met de publieksprijs Helden Sportboek van het Jaar.

 

 

Atleet zonder grenzen in de media

Abdi Nageeye: een bijzondere man (Sportrusten, 3 april 2019)

Bekijk hier het interview met de NOS net na de finish van de marathon van Rotterdam

Atleet zonder grenzen Abdi Nageeye

Beluister hier het fragment (Coen & Sander show Radio 538, 8 april)

 Regenerate Thumbnails

Geschreven pers over het record van Abdi:

 

Atleet zonder grenzen Abdi Nageeye  Atleet zonder grenzen Abdi Nageeye  Atleet zonder grenzen Abdi Nageeye

ATLEET ZONDER GRENZEN bij Spijkers met koppen (BNNVARA,13 april)
MINI-REVIEW: André van Kats – Abdi Nageeye (Readabook, 14 april)

 

Blogposts over Atleet zonder grenzen

 

 

Andere suggesties…