Interview met Abdi Nageeye over zijn record bij de marathon van Rotterdam. Wat een kracht. Wat een ontwapenende persoonlijkheid.

 

Runner’s World Utrecht en de Abdi Nageeye Foundation organiseerde een middag met Abdi Nageeye. Koen de Jong had een interview met de Nederlandse recordhouder op de marathon. Het is een inspirerend en verrassend gesprek.

Abdi Nageeye knipt twee keer met zijn vingers en wappert met zijn handen naar beneden.

Het is een gebaar dat ik niet ken, maar zijn waarschuwing wordt meteen duidelijk: scheef liggende tegels en twee paaltjes.

Het typeert de Nederlands recordhouder op de marathon. Hij kijkt vooruit en denkt aan de mensen om hem heen. We lopen met 45 mazzelaars een rondje hard met Nederlands snelste marathonloper.

Abdi Nageeye is een bijzondere man. Geboren in Somalië is armoede, (huiselijk) geweld, honger, angst en geloof nooit ver weg. Via Nederland, Syrië opnieuw Somalië, opnieuw Nederland en Kenia is hij nu één van de beste marathonlopers van de wereld.

Bij Runner’s World Utrecht gingen we in gesprek met Abdi. Niet alleen over trainen, maar ook over zijn stichting – de Abdi Nageeye Foundation – zijn nieuwe boek en wat hij heeft geleerd bij de toplopers in Kenia.

Luister het gesprek en laat je inspireren door deze inspirerende toploper die niet alleen heel hard kan lopen, maar ook zeer geanimeerd kan vertellen.

 

 

Geïnteresseerd in het boek?

Je kan het boek hier bestellen

  • Atleet zonder grenzen Abdi Nageeye

    Abdi Nageeye

    20,00