Jezelfhulpboek

20,00

Het gevaar van de huidige tijd waarin (social) media bepalen hoe je eruit moet zien, wat je moet vinden, denken en doen is dat we uniciteit verliezen. We stevenen af op eenheidsworst. Mensen ervaren door de invloed van social media steeds meer druk om zich anders, beter, mooier en succesvoller voor te doen dan ze zijn. Het antwoord hierop is een wildgroei aan zelfhulpmethodes.

Dennis van Aalst gelooft in de kracht van: JEZELF. Zijn boek inspireert mensen om weer zichzelf te durven zijn in een wereld vol verwachtingen, verplichtingen, oordelen en vooroordelen.

Uitverkocht

Categorie:

Meer over het boek

Het jezelfhulpboek – Content met wie je bent

Dennis van Aalst deed het grootste deel van zijn leven zijn best om vooral niet zichzelf te zijn. Uit onvrede daarover dook hij in de wereld van de zelfhulp en hij las, keek, bezocht, volgde, onderging en scrolde. Van boeken en TED talks tot workshops en masterclasses.

Deze pogingen maakte hem niet gelukkig, omdat hij de waarheid buiten zichzelf zocht.

In het Jezelfhulpboek beschrijft hij de levenswijsheden die hij wel opdeed en de lessen die hij wel leerde. Hij cureert de meest opvallende theorieën van de toonaangevende goeroes en deskundigen van deze tijd en creëert daarmee zijn uitermate originele en zinvolle inzichten. Bij wijze van intermezzo vraagt hij mensen die hem inspireren – zanger, acteur, psychiater, cabaretier, fotograaf, schrijver, presentator – of zij het aandurven zichzelf te zijn.

Dat resulteert in persoonlijke verhalen en tips van onder anderen:

  • Cabaretier Remco Veldhuis,
  • cabaretier Martin van Waardenberg,
  • comedian Peter Pannekoek,
  • muzikant Stef Bos,
  • presentator Frank Evenblij,
  • acteur Frank Lammers en
  • televisiemaker Maxim Hartman.

Om de leeservaring interactief te maken, vult hij deze inzichten aan met originele en effectieve oefeningen zoals ‘stel een to doei-lijstje op’, ‘gebruik een mentale kluis’, ‘maak van stress je vriend(in)’ en ‘speel triggertinder’.

Dit boek laat je zien hoe uniek je bent. De grootste stap vooruit is een stap naar jezelf. In elk hoofdstuk zet je een stapje – in totaal zijn het er 121 – en durf je meer te vertrouwen op wie je bent. Zet het boek naar je eigen hand en lees het van achter naar voor, van rechts naar links, alfabetisch verantwoord of juist random. Het is tijd om je de kunst van het jezelf zijn eigen te maken. Het Jezelfhulpboek inspireert je om jezelf te durven zijn in een wereld vol verwachtingen, verplichtingen, oordelen en vooroordelen. Het maakt je, kortom, content met wie je bent.

“Leuk boek, mooi dat mensen over zichzelf durven vertellen hoe je jezelf kunt zijn, je gaat er bijna van aan jezelf twijfelen.”

– Frank Evenblij

“Je kan echt maar één ding zonder al te veel moeite je hele leven volhouden… Je onvolmaakte zelf zijn. Met al het andere val je vroeg of laat door de mand. Lees en leer!”

-Remco Veldhuis

 

Hieronder nog aanmoediging het boek vooral te gaan lezen!

Over de auteur Dennis van Aalst

Dennis van Aalst  (1975) is creatief adviseur, schrijver en bovenal ervaringsdeskundige. Hij studeerde Bedrijfskunde en specialiseerde zich daar in marketing en communicatie. Begonnen als conceptontwikkelaar, later volgden banen bij creatieve bureaus en het opzetten van een eigen bureau. In de kantlijn van deze banen stortte hij zich een aantal jaar op een uit de hand gelopen hobby als comedian, wat hem optredens op televisie en radio bezorgde. Met zijn debuut het Jezelfhulpboek wil hij mensen nieuwsgierig maken naar en blijer maken met zichzelf. Kijk hier naar een video-interview waarin Dennis van Aalst nog gedetailleerder uitlegt waar Jezelfhulpboek over gaat en waarom iedereen het moet lezen.

 

 

Blogposts over Jezelfhulpboek