Meer dan een miljoen nederlanders hebben weleens last van somberheidsklachten. Een schrikbarend gegeven.

 

Een groot deel daarvan gebruikt er medicijnen tegen, terwijl die vaak niet werken of vervelende bijwerkingen geven. Tegelijkertijd worden de wachtlijsten in de zorg steeds langer en de behandelingen korter.

Gelukkig is er toenemend wetenschappelijk bewijs dat leefstijlveranderingen milde depressieve klachten kunnen tegengaan of zelfs kunnen voorkomen. Door meer aandacht te geven aan verschillende levensgebieden kun je zowel je lichamelijke als je mentale gezondheid verbeteren.

De leefstijlgids tegen somberheid toont aan de hand van de meest recente wetenschappelijke inzichten aan hoe leefstijlveranderingen invloed hebben op je gemoedstoestand.

Door middel van handige tools, aansprekende voorbeelden en ervaringen uit de praktijk vormt het boek een praktische gids om uit je dal te komen.

Over Bjarne Timonen

Bjarne Timonen Leefstijlgids tegen somberheidBjarne Timonen (1983) is gezondheidszorgpsycholoog. Hij treedt regelmatig op in de media over het onderwerp leefstijl en psychologie, onder meer voor de vpro. In zijn dagelijkse werk als psycholoog behandelt hij mensen met zowel therapeutische technieken als praktische leefstijlvaardigheden.met een aantal schrijvers van deze site dit boek tot stand gekomen.

 

Je kan het boek hier bestellen