Wow. De 26ste druk van Verademing komt net van de persen. De herziene en uitgebreide editie.

 

Met méér ademhalingsoefeningen en het boek Sporten voor beginners in zijn geheel opgenomen. En met minder lijdende vorm (met dank aan Kitty Killian), dus beter te lezen.

Verademing heeft mijn leven veranderd. Dat klinkt wel erg Hapinezz, maar toch is het zo. In 2008 deed ik rustmetingen en inspanningstesten bij mensen die met een hartslagmeter gingen sporten. Eén van die sporters was psychiater Bram Bakker. Ik had niet durven dromen dat zijn bezoek zou leiden tot een boek.

Het bleef niet bij één boek. Verademing was de aftrap voor boeken met Stans van der Poel  – De Hardlooprevolutie, Aart Vierhouten – Ik, de wielrenner en Wim Hof  – Koud Kunstje. De boeken worden veel gelezen (samen meer dan 100.000 keer) en zelfs vertaald (in het Spaans, Duits, Italiaans, Turks, Japans, Portugees en Japans).

Maar het blijft niet alleen bij boeken.

Er is meer.

Verademing bezorgt me een lange sessie met mijn jeugdheld Marco van Basten: zeer inspirerend. En het boek bezorgt me een bijzondere avond met Mathieu Ricard: zéér inspirerend.

En wellicht nog wel het mooiste van alles. Uitgeverij Lucht was er zonder Verademing nooit geweest. Bram en ik kregen vijf jaar geleden telefoon van onze uitgever, dat ie niet verder kon met Verademing. We begrepen er niets van en mijn ademhaling raakte van slag.

Bram zei:

“Dan beginnen we toch zelf een uitgeverij om het boek uit te geven.

Uitgeverij Lucht was geboren en is nu een bloeiende uitgeverij met enthousiaste vakmensen waar we tien boeken per jaar uitgeven over sport, ademhaling en gezondheid.

Ik ben trots en blij. Moedig voorwaarts.

 

Verademing Koen de Jong Bram Bakker

Bestellen

Je kan het boek hier bestellen.

  • Verademing

    20,00