De auteur van Hoe word je 100 schreef samen met kinderboekenschrijfster Erna Sassen een leuk en leerzaam kinderboek over gezonde voeding.

 

Opa John heeft een varkentje gekocht om een wedstrijd mee te winnen. Wat voor wedstrijd weet hij nog niet precies, hij denkt iets met schoonheid. Een varken kan volgens opa alleen een schoonheids-wedstrijd winnen als hij lekker dikke billen heeft. Dus daar moet nog even aan worden gewerkt.

Gelukkig zijn varkens alleseters. Net als mensen. Elke dag haalt opa bij de bakker het afgekeurde brood en gebak op: croissantjes en krentenbollen van net over de datum, roze koeken, gevuld speculaas… het varken vindt alles lekker.
Opa John trouwens ook.

Maaike ziet het allemaal met lede ogen aan. Tegelijkertijd met het varken zit opa John zichzelf vet te mesten. Volgens haar kan opa beter mikken op een ander soort wedstrijd. Iets met sport of zo? Het is toch helemaal niet gezond om dik te zijn?

 

Erna Sassen is actrice en schrijfster van kinderboeken en boeken voor jongeren. Met haar boek Er is geen vorm waarin ik pasontving zij de Gouden Lijst 2018, voor het beste literaire boek voor jongeren van 12 tot 15 jaar.
Verder schreef zij Een indiaan als jij en ik, Dit is geen dagboeken Kom niet dichterbij.

 

William Cortvriendt is medicus en schrijver van bestsellers over gezond leven en eten. Op basis van zijn boeken is de televisieserie Hoe word ik 100 gemaakt, die door 6 miljoen mensen werd bekeken. Zijn meest succesvolle boeken zijn Hoe word je 100? Het kookboek, Maak je niet dik, Hoe word je 100?, Lichter en Puur en Lichter, met Pascale Naessens.

 

Je kan het boek hier bestellen

  • De gezondste opa van Europa William Cortvriendt Erna Sassen

    De gezondste opa van Europa

    15,00