Slaap je wakker en gezond

23,99

‘Het belang van slaap wordt enorm onderschat,’ vertelt neuroloog Hans Hamburger. ‘Slaap is net zo belangrijk voor je gezondheid als eten, drinken en ademen.’ Puttend uit veertig jaar zorg, onderzoek en ervaring als slaapspecialist, legt hij uit waarom slapen zo essentieel is.

Categorie:

Meer over het boek

‘Sleep is overrated’ schreeuwen de T-shirts van een bekende koffieketen. We genieten op festivals, waarbij we wakker blijven op harde beats of desnoods met behulp van een pilletje. In onze 24/7 maatschappij, waar je zelfs midden in de nacht een wc-borstel kunt kopen, valt slaap uit de toon. Is het niet gewoon zonde van onze tijd? In Slaap je wakker en gezond vertelt neuroloog Hans Hamburger ons wat een goede nachtrust met je kan doen: ‘Het belang van slaap wordt enorm onderschat. Slaap is net zo belangrijk voor je gezondheid als eten, drinken en ademen.’ Puttend uit veertig jaar zorg, onderzoek en ervaring als slaapspecialist, legt hij uit waarom slapen zo essentieel is en waarom het ervoor zorgt dat we echt wakker zijn en gezond blijven, lichamelijk en mentaal.

Hans Hamburger was neuroloog-somnoloog. Hij zag het als zijn missie om zijn kennis over slaap en slaapgeneeskunde over te brengen aan vakgenoten en aan het algemene publiek. Jarenlang is hij voorzitter geweest van de Nederlandse vereniging voor Slaap Waak Onderzoek (NSWO) en hij stond aan de wieg van het eerste Slaapcentrum van Nederland. Hans Hamburger wijdde zijn leven aan slaapgeneeskunde. Dit boek is de laatste bijdrage aan zijn levenswerk.

Hans Hamburger overleed op 14 februari 2021 op 71-jarige leeftijd. Vlak voor zijn overlijden kon hij zijn manuscript voltooien. Zijn halfzus en schrijver Babette Porcelijn heeft het boek vervolgens afgemaakt.

Slaap is een soort verborgen schat, met allerlei onontdekte pareltjes die je kunnen helpen, niet alleen als je slaapt maar ook als je wakker bent.

Andere suggesties…

 • Hoe word je 100 William Cortvriendt

  Hoe word je 100?

  25,00
 • Verademing

  20,00
 • Slapen is niets doen Aline Kruit

  Slapen is niets doen

  20,00