Taboe is het verhaal van Ahmet Türkmen die zijn heroïneverslaving te boven kwam en een nieuwe strijd aanging.

Jarenlang houdt verslaving Ahmet Türkmen in haar greep. Tot Ahmet letterlijk alleen op straat staat; zijn enige bezittingen in twee vuilniszakken. Zijn gevecht tegen de heroïneverslaving lijkt uitzichtloos, maar hij weet zich aan zijn verslaving te ontworstelen. Hij laat zich opnemen in een verslavingskliniek, wordt eindelijk écht helemaal clean, mag zijn kinderen weer zien, lost zijn schulden af en vindt een nieuwe liefde. Zijn leven is weer van hem.

Toch blijft het (zelf)stigma overheersen. Ahmet laat het er niet bij zitten en gaat opnieuw het gevecht aan. Hij richt het bedrijf Herstelkompas op en reist met zijn roze olifant Tabu en Stigmajas door Nederland om de schaamte en het taboe rondom verslaving te doorbreken. Zijn eigen verhaal is daarin leidend. Met zijn motto ‘Durf te dromen’ probeert hij mensen met een verslaving en hun naasten hoop te geven: een rooskleurige toekomst als verslaafde in herstel is écht mogelijk. Wel is het belangrijk op tijd professionele hulp te zoeken.

 

Over Linda de Waart

Linda de Waart is redacteur bij Lef Magazine, het tijdschrift voor mensen die in herstel zijn van een verslaving of een eetstoornis.

Samen met Ahmet Türkmen wil ze met dit boek bijdragen aan een reëel beeld over verslaving in de Turks/Marokkaanse gemeenschap en daarbuiten.

Ook voor hulpverleners in de GGZ en verslavingszorg is dit boek een eyeopener.

Boekpresentatie Dag van herstel

Het boek werd feestelijk gepresenteerd op de Dag van herstel. Hieronder wat foto’s.

 

Bestellen

Je kan het boek hier bestellen.