De Metta Cirkel van Wineke van Aken kan je zien als een ‘roadmap’ naar een gezond en tevreden leven. Wie wil dat nou niet?

 

Herken je dit? Je hebt je leven goed in orde, maar toch heb je stress. Van je volle agenda, je lange to-do lijst en al je verplichtingen. En daar wil je vanaf. Je wilt rust, meer ontspannen en echt genieten van het leven. Je hebt al van alles bedacht om van je stress af te komen, maar niets lijkt te werken. Voordat je het weet zit je in een vicieuze cirkel van piekeren, zorgen maken en boosheid. Vooral op jezelf.

“De Metta Cirkel is een inspirerende en praktische gids voor rust en balans in alle facetten van je leven.”

Volgens trainer en leeftstijlcoach Wineke van Aken komt dat waarschijnlijk omdat je verkeerd zoekt. ‘De meeste keuzes en gewoontes kun je niet veranderen op basis van denken en willen. Als dat zo zou zijn, dan had je allang die rust en balans gevonden waar je zo naar verlangt. Voelen welke keuzes wel en welke niet bij je passen werkt veel beter dan het gevecht met je geest aangaan.’

Voelen is de missing link in jouw streven naar verandering

Met De Metta Cirkel pleit Wineke ervoor om voelen en denken meer met elkaar in balans te brengen. ‘Uiteindelijk is het je gevoel dat weet welke keuzes je moet maken. Van grote keuzes zoals een nieuw huis, een volgende baan, een partner, tot aan de kleine, zoals ‘s avonds met een vriendin naar de film gaan of thuisblijven om uit te rusten. Je geest weet dat niet, die heeft stress en wil vooral dat je je to-do lijst afhandelt.’

Maar dat is nog niet zo makkelijk want hoe weet je wanneer een gedachte uit je gevoel naar boven komt en wanneer uit het denken?

 “Er zit vaak zoveel ballast in de weg van voelen. Stress, zorgen, herinneringen, ervaringen van vroeger, verantwoordelijkheden en verplichtingen en soms ook ongezond eten en spanning in je lichaam. Dat leidt allemaal af van je gevoel.”

Met De Metta Cirkel heeft ze, op basis van eeuwenoude tradities van yoga, meditatie en Ayurveda en moderne psychologische inzichten, een praktisch vijf stappenplan ontwikkeld waarmee je ruimte gaat maken om te kunnen voelen. Zonder je hoofd te verliezen!

Je gevoel wijst de weg en je hoofd wordt je assistent

Met De Metta Cirkel ga je leren samenwerken met je geest in plaats van je ertegen te verzetten. Je gaat ballast uit het verleden en ruis uit het heden opruimen. En je gaat ervoor zorgen dat je fysiek en mentaal sterk, gezond en ontspannen bent zodat je niet afgeleid wordt door kwalen en zorgen. Volgens de auteur is dit de beste voedingsbodem om naar je gevoel te kunnen luisteren. ‘Jouw gevoel wordt je kompas voor het leven. Met je hoofd als jouw persoonlijke assistent om de praktische stappen te nemen die nodig zijn.’ Met De Metta Cirkel belooft Wineke je een gezond en tevreden leven, zonder onnodige stress.

Wil je ook dichter bij je gevoel komen? Hieronder vertelt Wineke je in 2½ minuut wat deze vijf stappen omvatten.

 

Bestellen

Je kan het boek hier bestellen.