Hoe voelt een paniekaanval? Is iemand met borderline echt zo snel boos? Kun je meerdere persoonlijkheden hebben?

 

Wil iemand met een eetstoornis gewoon dun zijn? Antwoorden op deze en andere vragen vind je in de interviews en verhalen in dit boek.

Want wie alleen maar het psychiatrisch handboek de DSM erop naslaat, weet daarna alles van de symptomen maar nog maar weinig van de mensen erachter.

Dit boek bevat ook tips voor naasten, hulpverleners en iedereen die beter wil begrijpen hoe het voelt om een psychische stoornis te hebben. Hoewel ieder mens en elke stoornis van elkaar verschilt, hebben alle schrijvers in dit boek een belangrijke overeenkomst: ze willen gezien worden als mens, niet als hun psychiatrisch label.

Over dsmmeisjes

dsmmeisjes auteurs boek Het mens achter de labels

Anne Koeleman (1984) en Rivka Ruiter (1993) leerden elkaar kennen via hun blogs. Ze noemden elkaar voor de grap wel eens ‘dsmmeisje’ omdat ze allebei met meerdere stoornissen uit de DSM zijn gediagnosticeerd. Ze schreven al over hun psychische klachten op hun eigen blog, maar misten een gemeenschappelijke plek waar iedereen welkom was dit ook te doen.

Zo ontstond het idee voor dsmmeisjes.nl, een site waar iedereen die te maken heeft met psychische klachten mee mag schrijven. Een plek om de eenzaamheid wat te verlichten en jezelf en anderen beter te leren begrijpen. Uiteindelijk is samen met een aantal schrijvers van deze site dit boek tot stand gekomen.

 

Je kan het boek hier bestellen