Een hond helpt iedereen

17,50

Mensen houden van honden – zo´n twintig procent van de huishoudens in Nederland heeft er een. Vooral voor mensen met een zorgvraag blijkt een hond steeds meer van onschatbare waarde.

In Een hond helpt iedereen vertelt Sandra Dekker wat een hond allemaal kan betekenen om de zelfstandigheid te vergroten van iemand met een lichamelijke of psychische kwetsbaarheid.

Uitverkocht

Artikelnummer: HULPHONDEN Categorie: Tag:

Meer over het boek

Mensen houden van honden – zo´n twintig procent van de huishoudens in Nederland heeft er een. Vooral voor mensen met een zorgvraag blijkt een hond steeds meer van onschatbare waarde.

In Een hond helpt iedereen vertelt Sandra Dekker wat een hond allemaal kan betekenen om de zelfstandigheid te vergroten van iemand met een lichamelijke of psychische kwetsbaarheid. Ze vertelt welke soorten hulphonden en opleidingsmogelijkheden er zijn, en het boek bevat openhartige verhalen van mensen die hun eigen hulphond hebben opgeleid.

Met een prachtig resultaat: hond Joppe helpt bij een autistische beperking, King weet feilloos wanneer de bloedsuikerspiegel van zijn baasje te laag is en Lexy zorgt ervoor dat PTSS-klachten verminderen. Kortom, Een hond helpt iedereen is niet alleen een eyeopener voor iedere hondenliefhebber, maar ook voor werkenden in de zorg of voor mensen die zélf een zorgvraag hebben.

Over de auteur van Een hond helpt iedereen

Sandra Dekker (1971) gooide in 2007 het roer compleet om. Ze is sinds die tijd niet meer werkzaam als econoom, maar als kynologisch gedragstherapeut en hulphondencoach. Ze leidt zelf hulphonden op en begeleidt mensen met lichamelijke en psychische beperkingen om hun eigen hulphond op te leiden.

Sandra Dekker is eigenaar van Puur Honden en ze deelt haar kennis en ervaring op www.puurhonden.nl.

Een hond helpt iedereen in de media

Een hond helpt iedereen (DSMeisjes, 20 oktober 2019)