Pubers zijn vaak lastig in beweging te krijgen. Dat ondervinden orthopedagoog Mariëlle Beckers en psycholoog Sonja Borgsteede dagelijks in hun praktijk Buro Bloei.

Omdat pubers vaak stoppen met sport en de effecten van beweging juist in deze leeftijdsfase groot zijn, richten Beckers en Borgsteede zich in Kom van die bank af! specifiek op deze doelgroep. Ze vertalen de recente wetenschappelijke inzichten op een begrijpelijke manier naar de praktijk.

Daarnaast staat het boekje boordevol tips die rekening houden met de gebruiksaanwijzing van de puber. Het vereist namelijk wel enige handigheid om hen van de bank af te krijgen!

 

Sonja Borgsteede en Mariëlle Beckers

Marielle Beckers en Sonja BorgsteedekleinSonja Borgsteede (1978) is psycholoog, docent en runningtherapeut. Ze werkt samen met Mariëlle Beckers in hun eigen praktijk. Ze spreekt (op lezingen en congressen) en schrijft (o.a. als redactieraadslid van De Psycholoog) over vakinhoudelijke onderwerpen.

Samen met studenten heeft ze onderzoek gedaan naar effecten van beweging op leren en concentreren. Ze komt zelf graag van de bank af voor hardlopen en wielrennen.

 

 

Bestellen

Je kan het boek hier bestellen