Deze tropische pap is geweldig vóór een wedstrijd of als lunch

Makkelijk verteerbaar met een lekkere textuur. Als je een rijkere smaak wilt, kun je de Griekse yoghurt vervangen door kokosroom. Chiazaad is een goede bron van omega 3-vetzuren, vezels en eiwitten.

Voor 1 persoon

  • 65 g snelkokende granenmix van maïs, bulgur en rode quinoa (of een andere snelkokende granenmix)
    1 tl lijnzaad
  • 1 tl chiazaad
  • 150 ml ananassap
  • 150 ml mango- en appelsap
  • 50 ml water
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 50 g verse ananas, in blokjes
  • 50 g verse mango, in blokjes
  • vruchtvlees en zaadjes van 1 grote passievrucht
  • 12 hele cashewnoten
  • 1 tl gedroogd kokos

 

Stappen

  1. Doe de granenmix, het lijnzaad, chiazaad, de vruchtensappen en het water in een pan. Laat dit 12-15 minuten zachtjes koken, roer af en toe tot de granen gaar zijn en het vocht is geabsorbeerd.
  2. Laat 5 minuten afkoelen en roer de Griekse yoghurt erdoor.
  3. Schenk het in een kom en verdeel het verse fruit, de cashewnoten en het kokos erover.

 

Voedingswaarde per portie

Calorieën 528
Koolhydraten 84 g
Suiker 47 g
Vet 13 g
Eiwitten 14 g
Natrium 190 mg

 

Geïnteresseerd in meer recepten?

Je kan het boek hier bestellen

  • De Cycling Chef Alan Murchison

    De Cycling Chef

    24,99