Vier op de tien Nederlanders en Belgen krijgen tijdens hun leven te horen dat ze kanker hebben. De kans dat iemand in je directe familie wordt getroffen door kanker is bijna 100 procent!

 

Dit risico wordt zelfs nog veel groter voor onze kinderen.

Terwijl we al decennialang horen dat kanker spoedig geen dodelijke maar een chronische ziekte zal worden, is de praktijk helaas vaak anders.

Kanker is ondertussen onze belangrijkste doodsoorzaak geworden.

William Cortvriendt legt in Kankervrij uit wat kanker is en gaat op zoek naar de onderliggende oorzaken voor het ontstaan van deze ziekte.

Over ons gevecht tegen kanker en wat je zelf kunt doen

Hij stelt kritische vragen bij de gangbare verklaring dat kanker primair het gevolg is van een genetisch defect. Op basis van wetenschappelijk onderzoek dat lange tijd werd genegeerd, komt hij tot de conclusie dat kanker voor een belangrijk deel wordt veroorzaakt door stoornissen in onze stofwisseling.

Dit nieuwe inzicht leidt tot belangrijke handvatten voor wat je zelf kunt doen ter preventie en hoe je zelf je kansen op het overleven van kanker aanmerkelijk kunt verbeteren.

Over de auteur William Cortvriendt

William CortvriendtWilliam Cortvriendt (1956) heeft na het afronden van zijn artsenstudie bij verschillende medische organisaties directiefuncties vervuld. Ook werkte hij als consultant bij McKinsey & Company en werd een veelgevraagd adviseur. Hij is tevens auteur van diverse bestsellers over de relatie tussen leefstijl, gezondheid en ziekte.

In 2016 schokte hij de medische wereld door in de zes miljoen keer bekeken televisieserie Hoe word ik 100 aan te tonen dat de voordelen van de door hem geadviseerde gezonde leefstijl niet alleen theoretisch zijn. De deelnemers van de televisieserie – die allen leden aan ernstige gevolgen en complicaties van diverse chronische welvaartsziekten zoals diabetes en hart- en vaatziekten – herstelden binnen vijf maanden en voelden zich weer gezond. De veranderingen in leefstijl zorgden er bovendien voor dat de participanten in hoog tempo overgewicht verloren.

In het nieuwe boek Kankervrij van William Cortvriendt wordt duidelijk uitgelegd wat kanker is, hoe het ontstaat, hoe we het in de meeste gevallen kunnen voorkomen, en wat we zelf kunnen bijdragen aan onze eigen strijd om kanker te overleven.

William is getrouwd en heeft drie volwassen kinderen. Hij woont en werkt in de Verenigde Staten, Spanje en Malta.

Geïnteresseerd?

Je kan het boek hier bestellen

  • Kankervrij boek William Cortvriendt

    Kankervrij

    29,95