Aanbieding!

Speciale vrouwenhart actie

Oorspronkelijke prijs was: €37,50.Huidige prijs is: €29,95.

Bestel nu de twee boeken over het vrouwenhart van cardiologe Janneke Wittekoek voor een zeer voordelige prijs!

Het Vrouwenhart volledig herziene editie

In deze volledig herziene en geactualiseerde editie van Het vrouwenhart geeft cardiologe dr. Janneke uitleg over alle belangrijke man/vrouw-verschillen en geeft zij talloze tips en adviezen voor de juiste weg naar een betere hartgezondheid, toegankelijke uitleg over je hart, wat er mis kan gaan en hoe je dat herkent.

Je leert naast het belang van gezond eten, voldoende bewegen en rust, wat de effecten van te veel stress, opgekropte emoties én een verstoorde hormonale balans op je hartgezondheid kunnen zijn.

Het vrouwenhart - werkboek

Het vrouwenhart werkboek is een vervolg op het succesvolle eerste boek Het vrouwenhart van cardioloog dr. Janneke Wittekoek.

Het werkboek staat vol tips, patiëntenverhalen, invuloefeningen, workoutschema’s en reeds eerder gepubliceerde interviews

Uitverkocht

Uitverkocht

Categorie:

Meer over het boek

Het vrouwenhart

Vroeger dachten we dat een hartinfarct een typische mannenziekte was. Het waren namelijk de mannen die risicofactoren als roken, drinken en stress in hun leven hadden. De sterfte ten gevolge van hart- en vaatziekten bij vrouwen is anno 2017 echter gestegen. Het is zelfs doodsoorzaak nummer 1.

Vaak onnodig en de reden is schrijnend. Veel cardiologen, huisartsen en vrouwen zelf hebben nog onvoldoende kennis over het vrouwenhart.

Het vrouwenhart wordt weliswaar begeerd, maar ook ernstig miskend.

Cardiologe dr. Janneke Wittekoek heeft als missie om het vrouwenhart op de kaart te zetten, zodat er minder vrouwen zullen sterven aan hart en vaatziekten.

Artsen nemen de klachten van vrouwen met een hartprobleem niet serieus. Dat komt omdat het klachtenpatroon van hart- en vaatziekten, de diagnostiek en de behandeling, gebaseerd zijn op grote klinische studies die zijn gedaan met mannen. Die kennis blijkt niet helemaal van toepassing op het vrouwenhart, met als gevolg dat tienduizenden vrouwen met hartklachten naar huis worden gestuurd met de mededeling: ‘gefeliciteerd mevrouw, met uw hart is alles prima! Het zal de stress wel zijn of de overgang’.

Vrouwen ervaren niet de enorme druk op de borst zoals een man dat voelt bij een hartinfarct. De klachten van vrouwen zijn vager zoals: het gevoel dat de BH te strak zit, een onaangenaam gevoel op de borst, buikpijn, nek en schouderklachten.

Meer vrouwen dan mannen sterven aan de gevolgen van het acute hartinfarct.

De vrouwen zelf en de professionals hebben vaak pas later door dat het gaat om een hartinfarct waardoor er een enorme vertraging is in de gang naar het ziekenhuis en het hartinfarct niet goed behandeld wordt.

Het vrouwenhart werkboek

Het vrouwenhart werkboek is een vervolg op het succesvolle eerste boek.

Met dit informatieve en leerzame werkboek wil zij vrouwen motiveren om op een actieve manier aan hun hartgezondheid te werken. Een werkboek vol tips, patiëntenverhalen, invuloefeningen, workoutschema’s en reeds eerder gepubliceerde interviews met onder andere cardioloog dr. Angela Maas, prof. dr Jan Piek, cardioloog Roderik Kraaijenhagen, huisarts Job Nievaart en cabaretier Freek de Jonge.

Belangrijk onderdeel van het werkboek: Ken je getallen! Door deze getallen in de gaten te houden, zoals bloeddruk, cholesterol, bloedsuiker en BMI, weet je waaraan je moet werken om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen.

 

Janneke Wittekoek

Wittekoek voltooide haar specialisatie tot cardioloog in 2008 en begon vervolgens een carrière als ondernemer in de zorg. In 2013 opende ze een expertisecentrum voor hart en gezondheid, gespecialiseerd in zowel behandeling als preventie van hart- en vaatziekten, met daarbij speciale aandacht voor vrouwen.

Ze was te zien als deskundige in de televisieprogramma’s: Over dokters, Hoe word ik 100, Bizarre eters, Je lijf je leven en Galileo.

 

 

Het vrouwenhart werkboek in de media

Vrouw in de Media Award 2018 naar cardioloog Janneke Wittekoek (Villamedia, 12 februari 2019)
Cardioloog Janneke WIttekoek wint de vrouw in de media award 2018 (Opzij, 12 februari 2019)
Cardioloog Janneke Wittekoek maakt zich hard voor het vrouwenhart (24 februari 2019)
Zorgvernieuwers: Janneke Wittekoek van de Heartlife klinieken (BNR, 14 maart 2019)

Bekijk de inspirerende video van Janneke Wittekoek op Internationale Vrouwendag (Margriet, 19 maart 2019)

Blogposts over Het Vrouwenhart