Pillendoos

19,95

Cornelie Egelie-Sprenger lijdt vanaf haar drieëntwintigste aan heftige depressies, manieën en af en toe zelfs aan psychoses.

Nadat ze in 2012 op Facebook een noodkreet plaatste, en voor de zoveelste keer psychische hulp zocht, werd de diagnose bipolariteit (manisch depressief) gesteld.

In Pillendoos beschrijft ze de ups en downs van haar leven.

Uitverkocht

Artikelnummer: Pillendoos Categorie: Tags: ,

Meer over het boek

De ups en downs van een manisch-depressieve vrouw

Cornelie Egelie-Sprenger lijdt vanaf haar drieëntwintigste aan heftige depressies, manieën en af en toe zelfs aan psychoses. Nadat ze in 2012 op Facebook een noodkreet plaatste, en voor de zoveelste keer psychische hulp zocht, werd de diagnose bipolariteit (manisch depressief) gesteld.

In Pillendoos beschrijft ze de ups en downs van haar leven.

Daarbij gaat ze geen onderwerp uit de weg; haar zelfbeeld, de reacties van anderen op haar gedrag, soms het verlangen naar de dood, haar medicijnen, haar behoefte aan ‘rust, ruimte en regelmaat’, haar preventieplan en ook en vooral haar credo dat ‘openheid tot begrip leidt’. Die openheid heeft haar geholpen aan de juiste behandeling en medicatie en heeft haar misschien wel het leven gered.

Pillendoos is een must read voor mensen die lijden aan een psychische aandoening en hun naasten.

“Bipolariteit is een grillige, extreem ingewikkelde ziekte. Mensen als Cornelie zijn helden omdat ze ons een blik gunnen in hun hoofd. Met humor en ontroering, daar neem ik mijn hoedje voor af.

– Roos Schlikker

Cornelie Egelie-Sprenger

Cornelie Egelie-SprengerCornelie Egelie-Sprenger (45) is getrouwd, en woont met haar man en hun drie kinderen in Wassenaar. Op allerlei manieren zet zij zich in om het taboe op psychische ziekten te doorbreken, onder meer via lezingen over haar ziekte op congressen en andere gelegenheden.

Ze is ambassadeur van Samen sterk zonder stigma.

 

 

 

 

Pillendoos in de media

Pillendoos – Cornelie Egelie-Sprenger (DSMmeisjes, 27 juni 2019)