Meer over het boek
Is je verhouding met voeding uit balans? Verstop je weleens een leeggegeten chipszak onder in de prullenbak, zodat je huisgenoten hem niet zien? Of ren je naar de supermarkt om een tweede reep chocolade te kopen en die snel in de kast te leggen alsof jij die eerste niet hebt opgegeten? Of heb je al een hele dieetgeschiedenis achter de rug en zou je eindelijk weleens meer rust in je eetpatroon willen hebben? Niet meer constant denken aan eten… te veel of te weinig, te zoet of te zout, te jojo?
Psycholoog Marleen Derks weet uit eigen ervaring hoe rommelen met eten je leven kan beheersen. Nu begeleidt ze dagelijks mensen naar een duurzame, gezonde relatie met voeding.
In Eten zonder bodem laat ze zien hoe je uit de vicieuze cirkel kunt stappen met behulp van het BALANS-stappenplan. Onder het motto ‘Als je een dieet vol kunt houden, kun je ook stoppen met emotie-eten’ geeft ze je volop informatie, inspiratie en praktische oefeningen die je helpen weer in evenwicht te komen. Zodat je eindelijk lekker kunt gaan leven.
Over de auteur Marleen Derks
Marleen Derks (1971) heeft haar eigen praktijk als psycholoog en is actief als supervisor, trainer en spreker.
Zij schreef in 2015 Nooit meer piekeren, dat inmiddels toe is aan de vijfde druk.
Zie ook de speciale website: etenzonderbodem.nl
Publiciteit
Selectie
Eetstoornis beheerste jarenlang leven van Marleen ‘Ik at zelfs bevroren brood, rechtstreeks uit de vriezer’
Overzicht
- Iedereen is gevoelig voor emotie-eten, maar voor Marleen was het een ware kwelling: ’Dat los je niet op met een dieet’, Telegraaf (alleen voor abonnees), 11 november 2024;
- Eetstoornis beheerste jarenlang leven van Marleen: ‘Ik at zelfs bevroren brood, rechtstreeks uit de vriezer’, Algemeen Dagblad, 30 oktober 2024;
- Eten zonder bodem, Brambakker.com, 20 oktober 2024.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.