Suzanne Bos

Voor- & achternaam 

Suzanne Bos

Geboortejaar

1973

Woonplaats 

Laren (NH)

Beroep & specialisme 

Opgeleid als jurist (niet meer werkzaam) en vrijwilliger/columnist bij Lynch Polyposis Contactgroep (een patiëntenvereniging voor mensen met een erfelijke aandoening waarbij de kans op darmkanker en andere kankers is verhoogd).

Titel boek

Buikgevoel. Wat ik van mijn darmen heb geleerd.

Onderwerp van het boek

In  haar boek Buikgevoel vertelt Suzanne Bos over het leven met een darmziekte, waarbij ze haar eigen verhaal afwisselt met praktische informatie. Toen Suzanne op haar 21e darmkanker kreeg, wist ze niet wat haar te wachten stond. Dat motiveerde haar om de lezer een breed scala van ins en outs over onze darmen aan te reiken. En zo kon ze ook haar eigen emoties en ervaringen verwerken.

In Buikgevoel schrijft ze over de relatie tussen de darmen en hersenen en de invloed van de darmen op ons algehele welbevinden. Maar ook onderzoeken, operaties, hersteltips en de invloed van stress, ontspanning, sport, meditatie en hypnotherapie komen aan bod. En heel belangrijk, voeding: hoe kunnen we hiermee onze darmen positief beïnvloeden?

De belangrijkste boodschap die Suzanne in haar boek wil meegeven is dat wij onze buikgevoelens kunnen leren herkennen en ten positieve kunnen benutten.

Geef een korte omschrijving van jezelf

“Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Mijn oude beroep als jurist heb ik verlaten sinds ik door de erfelijke darmziekte Polyposis genoodzaakt was het rustiger aan te doen. Ik besteedde veel tijd aan mijn jonge kinderen en begon tussen de bedrijven door met schrijven voor een patiëntenvereniging en volgde een schrijfcursus. Ik oefende eerst met korte verhalen en kinderverhalen en besloot daarna mijn buikervaringen op papier te zetten. Dat resulteerde in mijn eerste boek: Buikgevoel, een boek dat zo veelomvattend is dat ik blij ben dat ik dit nu kan delen met anderen!”

Buikgevoel, een boek dat zo veelomvattend is dat ik blij ben dat ik dit nu kan delen met anderen!”