Stans van der Poel

Voor- & achternaam 

Stans van der Poel

Geboortejaar

1955

Woonplaats 

Nederhorst den Berg

Beroep & specialisme 

Opleiding in Sport, Pedagogiek onderwijskunde, hart-, longfunctie laborant gespecialiseerd in ademtherapie, en inspanningsfysiologie zowel fysiologisch als technisch. Bedenker van de EnergyControl methode waarbij mensen uit hun vermoeidheid, overtraindheid gehaald worden. Ontwikkelaar van meerdere apparaten om ademhaling en belastbaarheid te testen waarvan 1 patent.

Titels boeken

  • Ik, hardloper.
  • Chronische vermoeidheid nooit meer.
  • Marathon Revolutie
  • De Hardlooprevolutie

Onderwerp van de boeken

Ik hardloper’ is geschreven om meer mensen aan het lopen te krijgen. In dit boek laten ze zien dat het voor de meeste mensen haalbaar is en wat het doet voor de gezondheid.

‘Chronische vermoeidheid nooit meer’ helpt mensen met ME, Fibromyalgie, Burn-out om er weer boven op te komen. Vooral de beschrijving van het probleem is voor velen een eyeopener.

‘Marathon Revolutie’ begeleidt mensen naar een marathon van training tot finish.

‘Hardloop Revolutie’ brengt ‘Marathon Revolutie’ en ‘Ik, hardloper’ bij elkaar met nieuwe inzichten en de wetenschappelijke validatie

Geef een korte omschrijving van jezelf

“Mijn missie is ten eerste om het medicijngebruik terug te dringen, mensen fitter te maken en op goede manier te laten sporten. Hierbij spelen vooral rust-arbeidverhoudingen een belangrijke rol. Minder maar slim is meer. De peilers hierbij zijn: ademhaling, voeding, beweging/sport en mindset/missie. Verder ben ik een sportgek en levensgenieter.”

“Mijn missie is om het medicijngebruik terug te dringen, mensen fitter te maken en op goede manier te laten sporten”