Sonja Borgsteede

Voor- & achternaam 

Sonja Borgsteede

Geboortejaar

1978

Woonplaats 

Amsterdam

Beroep & specialisme 

Psycholoog, docent en runningtherapeut.
Specialisme: post doc specialisatie in hoogbegaafdheid.

Titel boek

Kom van die Bank af! Over pubers en iets met bewegen enzo.

  • Onverwacht

    21,99

Onderwerp van het boek

Sport en beweging zijn van levensbelang. Voor de fysieke, maar ook de mentale en intellectuele gezondheid. Hoe eerder je begint met regelmatig bewegen, hoe eerder het een gewoonte wordt. En dat levert een hoop voordelen op. Jongeren stoppen in de pubertijd vaak met sporten en verliezen het plezier in bewegen. Het doel van het boek is om hen juist weer in beweging te krijgen. Dit is een investering in een gezonde toekomst, op alle fronten.

Geef een korte omschrijving van jezelf

“Ik ben Sonja en ik werk met veel liefde als psycholoog in mijn eigen praktijk in Amsterdam. Dagelijks heb ik te maken met kinderen en jongeren die wat hulp nodig hebben in hun gedrag, het leren, of hun welbevinden. Naast de ‘gebruikelijke’ interventies, zoals het afnemen van een test, of het begeleiden met gedragstherapeutische technieken, zet ik ook heel graag sport in als onderdeel of vorm van behandeling.

Ik zie met eigen ogen de positieve effecten van bewegen, zoals bijvoorbeeld het krijgen van meer zelfvertrouwen, minder stress en een beter concentratievermogen. Psychologie en beweging zouden wat mij betreft onlosmakelijk met elkaar verbonden moeten zijn.”

“Ik zie met eigen ogen de positieve effecten van bewegen, zoals bijvoorbeeld het krijgen van meer zelfvertrouwen, minder stress en een beter concentratievermogen.