Marjolijn van Kooten

Voor- & achternaam 

Marjolijn van Kooten

Geboortejaar

1971

Woonplaats 

Amsterdam

Beroep & specialisme 

Cabaretier

Titel boek

Schijtluis

  • Schijtluis

    15,00

Onderwerp van het boek

Schijtluis gaat over mijn leven met een paniekstoornis. Ook staan in het boek interviews met René van der Gijp, Sylvia Witteman en Ingmar Heytze, die ook aan paniekklachten leden en daar openhartig over vertellen. Met dit boek wil ik het taboe op angst- en depressieklachten doorbreken. Want het is geen pretje om je angstig of depressief te voelen, en al helemaal niet om je er ook nog eens voor te schamen.

Geef een korte omschrijving van jezelf

Een op de vier mensen in Nederland heeft een psychische aandoening. Iedereen kent wel iemand met een depressie, angst of burn-out. Toch is het nog lang niet zo geaccepteerd als een gebroken been. Een psychische ziekte gaat vaak gepaard met schaamte en schuldgevoel en dat maakt het ook moeilijker erover te praten.

Toch is open zijn over je gevoelens (in mijn geval angsten) het beste wat je kunt doen. Met mij gaat het na 18 jaar angst en depressie inmiddels beter dan ik ooit had gedacht. Ik schrijf en speel over psychisch leed om anderen te laten lachen en te inspireren. Je hebt al de hele dag last van jezelf, dus het is ook wel eens lekker om erom te lachen.

 

“Ik schrijf en speel over psychisch leed om anderen te laten lachen en te inspireren. Je hebt al de hele dag last van jezelf, dus het is ook wel eens lekker om erom te lachen.”