Marieke Sweens

Voor- & achternaam 

Marieke Sweens

Geboortejaar

1968

Woonplaats 

Oegstgeest

Beroep & specialisme 

Beleidsmedewerker maatschappelijke ondersteuning bij een gemeente

Titel boek

Werken als een gek. Dé handleiding voor werken met een psychische aandoening.

Onderwerp van het boek

Gemiddeld één op de zes werknemers heeft een psychische aandoening. De meeste van deze werknemers houden dit geheim uit angst voor stigmatisering. En die angst is helaas ook terecht, want veel werkgevers hebben vooroordelen over medewerkers die kampen met een psychische aandoening. Juist het geheim houden en het op je tenen lopen om niet per ongeluk te laten merken dat je wat kwetsbaarder bent dan de gemiddelde medewerker, maken dat je niet al je talenten kunt laten zien en dat je je als werknemer dus niet volledig kunt ontplooien.

Geef een korte omschrijving van jezelf

“Ik schreef ‘Werken als een gek’ nadat ik zelf met vallen en opstaan had uitgedokterd hoe je het beste met je psychische aandoening kunt omgaan op de werkvloer. Erover zwijgen bleek tot meer psychische klachten te leiden, maar anderen er zomaar onvoorbereid mee confronteren bleek ook niet altijd even handig. De aanpak die ik uiteindelijk vond, en die ik heb beschreven in mijn boek, werkt echt! Want door open te zijn over mijn kwetsbaarheden en die om te zetten naar krachten en talenten, heb ik een baan die perfect bij me past én ben ik volledig hersteld van mijn psychische aandoening.”

 

“Ik schreef ‘Werken als een gek’ nadat ik zelf met vallen en opstaan had uitgedokterd hoe je het beste met je psychische aandoening kunt omgaan op de werkvloer.”