Marcia Jansen

Voor- & achternaam 

Marcia Jansen

Geboortejaar

1971

Woonplaats 

Salt Spring Island (BC) Canada

Beroep & specialisme 

Journalist, schrijver, triatleet.

Titel boek

De hartslag van een ander (2014)

Onderwerp van het boek

‘De hartslag van een ander, van transplantatie naar triatlon’ is het bijzondere en inspirerende verhaal van Wouter Duinisveld (1977); een gezonde en sportieve jongeman, totdat een virusinfectie zijn hart compleet verwoest.

In oktober 2007 krijgt Wouter een donorhart en daarmee een tweede kans in het leven. Hoewel hij iedere dag veel medicijnen moet slikken en een beperkte levensverwachting heeft, denkt hij in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Op 6 juli 2014 gaat zijn ultieme sportdroom in vervulling, als hij de finish haalt van de befaamde Ironman triathlon in Frankfurt (3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer hardlopen). Met zijn enorme dosis moed, doorzettingsvermogen en optimisme wil Wouter een inspiratiebron zijn voor iedereen die overweegt om orgaandonor te worden.

Geef een korte omschrijving van jezelf

Marcia Jansen woont sinds 2012 met man en kinderen aan de westkust van Canada. Ze schrijft het liefst over sport – onder meer voor Transition Magazine, het bondsblad van de Nederlandse Triathlon Bond – en dan vooral over de personen achter de prestaties. Jansen is een voormalig zwemster en wielrenster en doet sinds 2000 aan triathlon. In 2014 volbracht ze in het Canadese skioord Whistler haar eerste Ironman.

 

“Onze samenwerking kreeg nog een extra dimensie toen ik me, net als hij, inschreef voor mijn eerste Ironman. ”