Daniëlle van der Klein-Driesen

Voor- & achternaam 

Daniëlle van der Klein-Driesen

Geboortejaar

1973

Woonplaats 

Rotterdam

Beroep & specialisme 

Sportpsycholoog VSPN, docent sportpsychologie VSPN en orthopedagoog in mijn praktijk Flow Mentale Training.

Op het Thorbecke Voortgezet Onderwijs voor Sport en Dans werk ik met jonge sporters. Als sportpsycholoog ben ik verbonden aan Intime Tennis Academy, Focus Tennis Academy, Excelsior, TTC Hippische Sport, RTC Volleybal, IPCO Skiracing Team, CTO Metropool Den Haag-Rotterdam-Dordrecht. Voor de postacademische opleiding voor sportpsychologie van de Universiteit van Amsterdam geef ik supervisie.

Titel boek

GAS en REM in de sport. Mentaal sterk coachen

  • Verslaafd aan geld Bram Bakker

    Verslaafd aan geld

    15,00

Onderwerp van het boek

Het boek ‘GAS en REM in de sport’ gaat over de invloed van emoties (GAS) en gedachten (REM) op prestatiegedrag. Topsporters, talenten, coaches, ouders en scheidsrechters laten de mentale kant van sport zien. Het is een praktisch boek met oefeningen en adviezen vanuit de sportpsychologie. Na het lezen van dit boek, weet je hoe je het beste uit jezelf en de ander haalt bij beslissende momenten.

Geef een korte omschrijving van jezelf

“Ik houd van sport. De strijd die geleverd moet worden en de emotie die vrijkomt. Ik zie sporters en teams van alle niveaus vooral tegen zichzelf strijden, door frustratie en onzekerheid. Daarvoor heb ik een methode ‘GAS en REM in de sport’ ontwikkeld. Hierbij gaat de coach actief aan de slag zijn sporters te leren onder druk het beste van zichzelf te laten zien. Dit heeft een positief effect op het resultaat en sportbeleving en is dus direct merkbaar op de sportplek.”

 

“Ik houd van sport. De strijd die geleverd moet worden en de emotie die vrijkomt. Ik zie sporters en teams van alle niveaus vooral tegen zichzelf strijden, door frustratie en onzekerheid”

 
Meer informatie