Marnix Pauwels

Voor- & achternaam 

Marnix Pauwels

Geboortejaar

1968

Woonplaats 

Amsterdam

Beroep & specialisme 

Copywriter/schrijver/dichter. Coach van mensen met stevige mentale worstelingen in de categorie verslaving, depressie, angst en gebrek aan zelfvertrouwen. Marnix wijst hen op hun natuurlijke mentale gezondheid. Daarnaast schrijft hij, zingt hij liedjes en tekent & schildert hij regelmatig.

Titel boek

Vrij.

Verschenen bij uitgeverij Water: 

  • Leg dat !@#ding nou ‘ns weg.
  • AHA!
  • Iedereen is mooi.

 

Onderwerp van het boek

Vrij is deels autobiografisch, maar vooral een beschrijving van de menselijke ervaring en alle mogelijke shit waar iedereen tegenaan loopt. Hoe kunnen we daarmee omgaan op een reële, zo vrij en ontspannen mogelijke manier. Het boek gaat over het feit dat we allemaal volledig in een mentale wereld leven en ons niet realiseren dat we eigenlijk niets hoeven te doen met alle gedachten die ons continu teisteren.

Geef een korte omschrijving van jezelf

“Na een leven vol serieus drinken en drugsgebruik, stopte ik daar op 22 oktober 2012 definitief mee. Mijn missie is thuiskomen (in figuurlijke zin) en met anderen delen hoe ik daar kom en blijf. Een vrij unieke mix van tientallen jaren reclameschrijven, verslavingen, angsten, depressies en een grenzeloze nieuwsgierigheid, hebben ervoor gezorgd dat ik mijn leven in dienst heb gesteld van de zoektocht naar welzijn en geluk en de verspreiding van die kennis in heldere en hoopvolle taal.

Ik schreef Vrij nadat ik was gestopt met zijn verslavingen. Ik wilde ontdekken waarom ik daar zo gevoelig voor was en waarom ik altijd zo somber en angstig ben geweest. Een paar maanden nadat ik was gestopt bracht een helder inzicht mij in een positie om niet langer een slachtoffer te zijn van het leven. Ik schreef dit boek om mensen hun vrijheid van leven terug te geven.”

 

“Een paar maanden nadat ik was gestopt bracht een helder inzicht mij in een positie om niet langer een slachtoffer te zijn van het leven. Ik schreef dit boek om mensen hun vrijheid van leven terug te geven.”