Marleen Hartog

Voor- & achternaam 

Marleen Hartog

Geboortejaar

1984

Woonplaats 

Middelbeers

Beroep & specialisme 

Schrijfster en Online ondernemer

Titel boek

Uit de goot

Onderwerp van het boek

Via het BNN-programma Spuiten en Slikken verscheen mijn oud-klasgenoot Paul Roozendaal opnieuw op mijn netvlies. Paul raakte op zijn dertiende verslaafd aan alcohol, drugs en gokken. De zestien opvolgende jaren dronk en snoof hij weg. Talloze afkickpogingen, zelfmoordplannen en psychoses brachten hem zowel letterlijk als figuurlijk alleen maar verder van huis. Dat het hem lukte om succesvol af te kicken, vond ik zeer indrukwekkend.

Ik wist: hier zit een boek in, en ík wil dat boek schrijven.

In Uit de goot deelt Paul voor de eerste keer zijn volledige verhaal over zijn jarenlange strijd. Ik ben enorm dankbaar dat hij mij zijn buitengewone, rauwe verhaal heeft toevertrouwd en dat ik dit mocht verwoorden in Uit de goot.

Geef een korte omschrijving van jezelf

Schrijven is de voor mij meest passende manier om alles wat ik met de wereld wil delen, alles wat ik ervaar en voel, over te brengen. Dit doe ik door de aardbol af en toe een zetje te geven. En soms ga ik op mijn kop staan. Maar altijd doe ik dit met heel veel liefde. Schrijven geeft me een gevoel van vrijheid. Laat me ontdekken. Zwerven. Het geeft mijn wereld kleur.

Ik wil mensen raken. Niet alleen aan de oppervlakte, ook diep vanbinnen. Ik wil mensen inspireren.Mensen fascineren me mateloos, en dan vooral datgene wat onder het zichtbare laagje buitenkant zit. In ieder mens schuilt een verrassende binnenkant. Daar ben ik altijd al nieuwsgierig naar geweest.

“Paul raakte op zijn dertiende verslaafd aan alcohol, drugs en gokken. De zestien opvolgende jaren dronk en snoof hij weg. Dat het hem uiteindelijk lukte om af te kicken, vond ik zeer indrukwekkend.”