Joan van Baarle

Voor- & achternaam 

Joan van Baarle

Geboortejaar

1946

Woonplaats 

Den Haag (Scheveningen)

Beroep & specialisme 

Gepensioneerd politicologe én maatschappelijk werker.
Joan doet vrijwilligerswerk in museum Beelden aan Zee in Scheveningen, waar zij o.a. verantwoordelijk is voor de winkel. Ook is zij voorzitter van de Stichting Gaby Olthuis Fonds, dat als doel heeft geld in te zamelen voor onderzoek naar en de behandeling van tinnitus.

Titel boek

Gevangen in geluid. Hoe oorsuizen een moeder tot het uiterste dreef

  • De cycling chef on the go Alan Murchison

    De cycling chef on the go

    24,99

Onderwerp van het boek

Aandacht en begrip krijgen voor de aandoening tinnitus n.a.v. de euthanasie van haar dochter Gaby Olthuis vanwege niet meer te verdragen oorsuizen (tinnitus).

Geef een korte omschrijving van jezelf

“Ik ben gescheiden en moeder van twee dochters. Ik ben een doorzetter, heb gevoel voor humor en ik ben strijdbaar. Ik hou van toneel en heb tot voor een aantal jaren geleden altijd toneelgespeeld bij (semi) amateurtoneelgezelschappen. Ik hou van verre, avontuurlijke reizen en ga eind oktober 2017 met mijn kleindochter voor zes weken door India trekken.

Dit boek moest er komen, als een ode aan mijn dochter Gaby en om tinnitus op de kaart te zetten, want tot nu toe is het een onbegrepen aandoening, een ondergeschoven kind.”

 

“Dit boek moest er komen, als een ode aan mijn dochter Gaby en om tinnitus op de kaart te zetten, want tot nu toe is het een onbegrepen aandoening, een ondergeschoven kind.”