Garmt van Soest

Voor- & achternaam 

Garmt Leon Onko van Soest

Geboortejaar

1977
Sterfdatum: oktober 2017

Woonplaats 

Nederhorst den Berg

Beroep & specialisme 

Senior Manager bij Accenture. Tevens adviseur, schrijver, inspirator, spreker zonder stembanden, investeringsfonds oprichter en vader.

Titels boeken

ALS dan toch eerste boek.
ALS dan toch laatste boek (bij Uitgeverij Water)

Onderwerp van het boek

ALSdantoch is een boek over vechten en acceptatie, over het in de kloten trappen van een ziekte, over een man die vader wordt en de vrouw van zijn leven zal moeten achterlaten.

Hij schreef, vocht, huilde en beleefde. Hij spuugde zijn emoties en ervaringen op papier, vlak voor een operatie of direct na weer een ambulancerit (van ALS ga je struikelen). Garmt takelde af en werd opgehesen. Naarmate hij minder kon communiceren (stem en vingers vielen uit) evolueerde zijn taalgebruik van driftschrift naar mooitaal.

Geef een korte omschrijving van jezelf

“Ik schrijf over mijn leven met ALS en alles wat daarbij komt. Over vredig vechten, aftakeling, waar ik hoop en hulp vind, over zen, over muziek en films, over levenslessen. Ik schrijf om mezelf te laten zien en als therapie voor mezelf. Ik laat mezelf volledig zien in de hoop dat ik terug te vinden zal zijn, voor mijn dochter en mijn nabestaanden en vreemdelingen die nog eens willen lachen en huilen om mijn verhaal.

Lachen en huilen zul je, gegarandeerd!”

 

“Ik schrijf over mijn leven met ALS en alles wat daarbij komt. Over vredig vechten, aftakeling, waar ik hoop en hulp vind, over zen, over muziek en films, over levenslessen”

Meer informatie 

Maar informatie over Garmt’s laatste boek