Cornelie Egelie – Sprenger

Voor- & achternaam 

 Cornelie Egelie – Sprenger

Geboortejaar

1972

Woonplaats 

Wassenaar

Beroep & specialisme 

Kernkwaliteit is het geven van presentaties om psychische aandoeningen uit de taboesfeer te halen. Indringend doch luchtig bespreek ik (manische) depressie, (kraambed)psychose, zelfdoding, eetstoornissen, ons huwelijk en het moederschap. Mijn credo is dat openheid tot begrip leidt.

Titel boek

Pillendoos

Onderwerp van het boek

Door goudeerlijk over mijn leven met een manisch depressieve stoornis te vertellen, hoop ik dat ‘normale’ mensen meer inzicht en begrip krijgen voor mensen met een psychiatrische achtergrond. Tevens informeer ik lotgenoten op een aardige manier hoe je het beste uit het leven kunt halen.

Geef een korte omschrijving van jezelf

Psychisch leed komt bij ons in de familie aan alle kanten voor. Lange tijd heb ik mij hiervoor geschaamd. Nu niet meer. Ik heb niet voor de bipolaire stoornis gekozen. Deze ziekte is grillig en soms heel vervelend, maar het is zoals het is. Door open en duidelijk te zijn ervaar ik veel meer respect en medeleven vanuit mijn omgeving. Grootste winst is dat ik tegenwoordig ontspannen en met veel plezier van mijn vriendinnen kan genieten. Ik mag zijn wie ik ben en dat is een groot goed!  

 

 

“Lange tijd heb ik mij hiervoor geschaamd. Nu niet meer. Ik heb niet voor de bipolaire stoornis gekozen. Deze ziekte is grillig en soms heel vervelend, maar het is zoals het is. ”