Bas Pronk

Voor- & achternaam 

Bas Pronk

Geboortejaar

1982

Woonplaats 

Pijnacker

Beroep & specialisme 

Eigenaar van twee fit20-studio’s in Rotterdam Overschie en Rhoon. fit20 is een fitnessformule waarbij beoefenaars zich onder begeleiding van een personal trainer in 20 minuten per week fit trainen, op afspraak, zonder te transpireren en zonder de noodzaak van omkleden. In Nederland zijn er +100 fit20-studio’s.

Daarnaast tekstschrijver bij Pronk Productions, als verlengstuk van mijn ruim vijftien jaar ervaring in het media-vak.

Titel boek

Obsessie

Onderwerp van het boek

Obsessiengaat over mijn strijd om een gouden medaille te winnen bij de bekende amateurkoers La Marmotte. Dit boek heb ik geschreven, omdat die strijd symbool staat voor meer dan alleen een medaille. Obsessie gaat over het nastreven van een ambitieus doel, en de gevolgen die het kan hebben in je gehele leven.

Ik heb een sportthema aangegrepen om dit onder de aandacht te brengen, maar geloof dat de effecten van een (te?) ambitieus doel boven sport uitstijgen en bijvoorbeeld voor ondernemers heel herkenbaar zijn. Waar leg je de lat? Waar limiteer je jezelf? De obsessie om het doel te realiseren, en grote offers te brengen op andere gebieden, ligt altijd op de loer. Dat spanningsveld –wat eigenlijk draait om het vinden van de juiste balans in het leven- vind ik erg interessant, vandaar dat ik een boek over besloot te schrijven.

Ik was de balans in alle eerlijkheid kwijt ten tijde van deze sportieve missie.

 

“De obsessie om het doel te realiseren, en grote offers te brengen op andere gebieden, ligt altijd op de loer. Dat spanningsveld – ..het vinden van de juiste balans in het leven-  vind ik erg interessant”

Profiel

Ik ben een fanatieke maar niet bovenmatige getalenteerde wielrenner. Ik ben een liefhebber van sport en van schrijven. Mijn sportliefde en mijn drive om te willen ondernemen, dreef mij richting fit20. Dat ik de keuze maakte om mijn veilige baan in de media vaarwel te zeggen, had ook veel te maken met mij Marmotte-obsessie. Het heeft me geleerd dat je moet durven, risico’s moet nemen en dat ik de natuurlijke neiging heb om mezelf te onderschatten, zoals zoveel mensen.

Ik had er een obsessie voor nodig, maar ik schaarde mezelf tot mijn grote verbazing wel bij een selecte groep sterke wielrenners. Mede daarom heb ik de ondernemersstap durven nemen: als je ergens voor gaat, dan is er veel meer mogelijk dan je zelf denkt. Dat tekent mij als persoon: ik ga vol voor mijn doelen, schrijf nog steeds dagelijks en droom van een tweede boek, dat er ook zeker gaat komen.

Meer informatie